Bulgur s lilkem a hlívou

09.08 2015|Bezmasá jídla
Bulgur s lilkem a hlívou

Bulgur nebo-li předvařená nalámaná celozrnná pšenice je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Bulgur v kombinaci s lilkem a hlívou je opravdu výtečný.

Ingredience na bulgur s lilkem a hlívou:

  • 200 ml bulguru
  • 400 ml vody
  • 1 menší lilek
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 1 rajče
  • 1 malý pórek
  • 1 mrkev
  • olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • snítka čerstvého rozmarýnu

Příprava bulguru s lilkem a hlívou:


1. Bulgur nasypeme do vařící osolené vody s kapkou oleje. Povaříme 2 minuty. Pak odstavíme a pod pokličkou necháme dojít 15-20 minut.

2. Hlívu, pórek a mrkev pokrájíme na kousky. Lilek oloupeme a nakrájíme na hranolky nebo kostičky.

3. V kastrolu rozpálíme olej, nasypeme lilek a za častého míchání osmažíme 3-4 minuty. Osolíme a opepříme.

4. Lilek vyjmeme ven a do kastrolu přilijeme trochu oleje. Na něm osmahneme pórek s mrkví, pak přidáme hlívu, promícháme a podlijeme troškou vody. Osolíme, přidáme nadrobno posekaný rozmarýn a pod pokličkou podusíme do změknutí hlívy (asi 15 minut). Voda by se měla téměř všechna vydusit.

5. Do hotové hlívy přidáme opečený lilek, bulgur a promícháme.

Autor: Lena

Bulgur s lilkem a hlívou. Bulgur nebo-li předvařená nalámaná celozrnná pšenice je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.
Nejlepší recept

 320 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ