Domácí langoše se zakysanou smetanou
Čočkový salát s mrkví
Pohankové palačinky s brynzou
Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou
Dušená kapusta s brambory
Bulgur s lilkem a hlívou
Čočka na kari
Bramboráky se zelím
Brokolice se žampiony a vejci
Čočkový salát s mrkví
Pohankové palačinky s brynzou
Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou
Dušená kapusta s brambory
Bulgur s lilkem a hlívou
Čočka na kari
Bramboráky se zelím
Brokolice se žampiony a vejci
Domácí langoše se zakysanou smetanou

Nadýchané a křehké langoše s kečupem, česnekem a sýrem jsou vynikající pochoutkou, kterou si jen málokdo nechá ujít, zvláště, pokud jsou domácí. Vyzkoušejte recept na langošové těsto se zakysanou smetanou.
Ingredience na langoše se zakysanou smetanou:
- 200 ml mléka
- 5 lžic oleje
- 3 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 100 g zakysané smetany
- 500 g hladké mouky
- 25 g čerstvého droždí
- tuk na smažení (olej, omega, ... )
- rozmačkaný česnek smíchaný s trochou oleje
- kečup
- strouhaný sýr
Příprava langošů se zakysanou smetanou:
1. Z uvedených surovin zpracujeme hladké měkké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme nakynout.
2. Nakynuté těsto rozdělíme na 16 přibližně stejných kousků a utvoříme kulaté bochánky. Každý zmáčkneme naplacato a necháme chvíli na vále kynout.
3. V kastrolku zahřejeme tuk. Bochánek těsta uchopíme oběma rukama a roztáhneme na všechny strany aby vznikla tenká placka. Vložíme ji do rozpáleného oleje a z obou stran usmažíme dozlatova. Usmažené langoše odkládáme na papírové ubrousky.
4. Před podáváním potřeme rozmačkaným česnekem promíchaným s troškou oleje, kečupem a posypeme sýrem, případně můžeme použít jinou libovolnou oblohu podle zvyklostí.
Autor: Mia
Langoše se zakysanou smetanou. Nadýchané a křehké langoše s kečupem, česnekem a sýrem jsou vynikající pochoutkou, kterou si jen málokdo nechá ujít.
Nejlepší recept
344
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
majkl|30.12 2022 11:57
Nejlepší langoše , co jsem kdy jedl
Odpovědět
0