Domácí langoše se zakysanou smetanou

01.08 2016|Bezmasá jídla
Domácí langoše se zakysanou smetanou

Nadýchané a křehké langoše s kečupem, česnekem a sýrem jsou vynikající pochoutkou, kterou si jen málokdo nechá ujít, zvláště, pokud jsou domácí. Vyzkoušejte recept na langošové těsto se zakysanou smetanou.

Ingredience na langoše se zakysanou smetanou:

  • 200 ml mléka
  • 5 lžic oleje
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 100 g zakysané smetany
  • 500 g hladké mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • tuk na smažení (olej, omega, ... )
na potření:
  • rozmačkaný česnek smíchaný s trochou oleje
  • kečup
  • strouhaný sýr

Příprava langošů se zakysanou smetanou:


1. Z uvedených surovin zpracujeme hladké měkké těsto (ručně nebo v pekárně) a necháme nakynout.

2. Nakynuté těsto rozdělíme na 16 přibližně stejných kousků a utvoříme kulaté bochánky. Každý zmáčkneme naplacato a necháme chvíli na vále kynout.

3. V kastrolku zahřejeme tuk. Bochánek těsta uchopíme oběma rukama a roztáhneme na všechny strany aby vznikla tenká placka. Vložíme ji do rozpáleného oleje a z obou stran usmažíme dozlatova. Usmažené langoše odkládáme na papírové ubrousky.

4. Před podáváním potřeme rozmačkaným česnekem promíchaným s troškou oleje, kečupem a posypeme sýrem, případně můžeme použít jinou libovolnou oblohu podle zvyklostí.

Autor: Mia

Langoše se zakysanou smetanou. Nadýchané a křehké langoše s kečupem, česnekem a sýrem jsou vynikající pochoutkou, kterou si jen málokdo nechá ujít.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ