Čočka na kari
Bulgur s lilkem a hlívou
Domácí langoše se zakysanou smetanou
Čočkový salát s mrkví
Pohankové palačinky s brynzou
Bramboráky se zelím
Brokolice se žampiony a vejci
Tvarůžky v bramboráku
Jogurtové langoše
Bulgur s lilkem a hlívou
Domácí langoše se zakysanou smetanou
Čočkový salát s mrkví
Pohankové palačinky s brynzou
Bramboráky se zelím
Brokolice se žampiony a vejci
Tvarůžky v bramboráku
Jogurtové langoše
Čočka na kari
Čočka na kari je skvělým vegetariánským jídlem. Můžete použít červenou i klasickou čočku. Mě osobně více chutná varianta s červenou čočkou. K čočce podáváme chleba.
Ingredience na čočku na kari:
- 350 g čočky
- 1 lžíce másla
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička kari
- 3 lžíce rajského protlaku
- špetka cukru
- sůl
- ocet
- mletý pepř
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
Příprava čočky na kari:
1. Čočku přebereme, opláchneme a přes noc necháme namočenou ve vodě.
2. Cibuli a česnek posekáme najemno a společně orestujeme na rozpáleném másle s olejem.
3. Přimícháme kari a přidáme čočku i s vodou ve které byla namočená. Vmícháme protlak, cukr a pod pokličkou dusíme doměkka.
4. Podléváme jen malinko, tak aby bylo pod čočkou jen malé množství vody.
5. Hotovou čočku dochutíme solí, pepřem a octem.
Autor: Lada
Čočka na kari je skvělý pokrm pro všechny milovníky bezmasé a vegetariánské kuchyně. Čočka na kari se dá připravit z červené i obyčejné čočky
Nejlepší recept
319
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ