Čočka na kari

27.08 2015|Bezmasá jídla
Čočka na kari

Čočka na kari je skvělým vegetariánským jídlem. Můžete použít červenou i klasickou čočku. Mě osobně více chutná varianta s červenou čočkou. K čočce podáváme chleba.

Ingredience na čočku na kari:

  • 350 g čočky
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžička kari
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • špetka cukru
  • sůl
  • ocet
  • mletý pepř
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku

Příprava čočky na kari:


1. Čočku přebereme, opláchneme a přes noc necháme namočenou ve vodě.

2. Cibuli a česnek posekáme najemno a společně orestujeme na rozpáleném másle s olejem.

3. Přimícháme kari a přidáme čočku i s vodou ve které byla namočená. Vmícháme protlak, cukr a pod pokličkou dusíme doměkka.

4. Podléváme jen malinko, tak aby bylo pod čočkou jen malé množství vody.

5. Hotovou čočku dochutíme solí, pepřem a octem.

Autor: Lada

Čočka na kari je skvělý pokrm pro všechny milovníky bezmasé a vegetariánské kuchyně. Čočka na kari se dá připravit z červené i obyčejné čočky
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ