Jogurtové langoše
Tvarůžky v bramboráku
Brokolice se žampiony a vejci
Bramboráky se zelím
Čočka na kari
Bramborové pirohy s tvarohem
Výborné zeleninové placičky
Palačinkový dort s rajčaty
Zapečené brambory s ředkvičkami
Tvarůžky v bramboráku
Brokolice se žampiony a vejci
Bramboráky se zelím
Čočka na kari
Bramborové pirohy s tvarohem
Výborné zeleninové placičky
Palačinkový dort s rajčaty
Zapečené brambory s ředkvičkami
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše jsou ještě nadýchanější a chutnější než klasické langoše. Ozdobit si je můžete tím, co máte nejraději.
Ingredience na jogurtové langoše:
- 400 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 200 ml vlažné vody
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 150 g bílého jogurtu
- olej na smažení
Příprava jogurtových langošů:
1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rodrobíme droždí. Počkáme až vzejde.
2. Zasypeme moukou, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto (vařečkou nebo robotem). Je-li třeba, přidáme mouku, ale opatrně, těsto by mělo být spíše řidčí.
3. Z hotového těsta (nenecháváme kynout) oddělujeme lžící kousky. Každý zformujeme na tlustou kulatou placku a necháme je na pomoučeném vále 15 minut kynout.
4. Zatím rozpálíme v kastrolu nebo pánvi silnější vrstvu oleje.
5. Po jednom bereme kousky těsta, rukama je roztáhneme na tenčí placku (vytahujeme směrem od středu, okraje necháme silnější) a vložíme do rozpáleného oleje. Oleje máme tolik, aby se těsto nedotýkalo dna nádoby.
6. Z obou stran smažíme dozlatova, odkládáme na papírové utěrky.
7. Hotové langoše pomažeme rozmačkaným česnekem smíchaným s trochou oleje, pocákáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem, případně můžeme použít cokoliv jiného máme rádi (možno i na sladko).
Autor: Bea
Jogurtové langoše jsou ještě nadýchanější a chutnější než klasické langoše. Ozdobit si je můžete tím, co máte nejraději. Jogurtové langoše
Nejlepší recept
314
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ