Jogurtové langoše

13.08 2015|Bezmasá jídla
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše jsou ještě nadýchanější a chutnější než klasické langoše. Ozdobit si je můžete tím, co máte nejraději.

Ingredience na jogurtové langoše:

  • 400 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 200 ml vlažné vody
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce oleje
  • 150 g bílého jogurtu
  • olej na smažení

Příprava jogurtových langošů:


1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu, přidáme cukr a rodrobíme droždí. Počkáme až vzejde.

2. Zasypeme moukou, přidáme všechno ostatní a vypracujeme hladké těsto (vařečkou nebo robotem). Je-li třeba, přidáme mouku, ale opatrně, těsto by mělo být spíše řidčí.

3. Z hotového těsta (nenecháváme kynout) oddělujeme lžící kousky. Každý zformujeme na tlustou kulatou placku a necháme je na pomoučeném vále 15 minut kynout.

4. Zatím rozpálíme v kastrolu nebo pánvi silnější vrstvu oleje.

5. Po jednom bereme kousky těsta, rukama je roztáhneme na tenčí placku (vytahujeme směrem od středu, okraje necháme silnější) a vložíme do rozpáleného oleje. Oleje máme tolik, aby se těsto nedotýkalo dna nádoby.

6. Z obou stran smažíme dozlatova, odkládáme na papírové utěrky.

7. Hotové langoše pomažeme rozmačkaným česnekem smíchaným s trochou oleje, pocákáme kečupem a posypeme strouhaným sýrem, případně můžeme použít cokoliv jiného máme rádi (možno i na sladko).

Autor: Bea

Jogurtové langoše jsou ještě nadýchanější a chutnější než klasické langoše. Ozdobit si je můžete tím, co máte nejraději. Jogurtové langoše
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ