Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou

15.07 2015|Bezmasá jídla
Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou

Mezi rychlé recepty patří určitě i bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčku. Pokrm je ideální jako večeře i oběd.

Ingredience na bramborové noky se smetanovou omáčkou:

  • 1 sáček bramborového těsta v prášku
  • 300 g žampionů
  • pórek
  • 2 lžíce másla
  • 400 ml smetany
  • 150 g sýru niva
  • sůl a pepř
  • parmezán

Příprava bramborových noků se smetanovou omáčkou:


1. Bramborové těsto připravíme podle návodu na sáčku. Z těsta uválíme válečky, ze kterých nakrájíme malé kousky. Uvaříme je v osolené vodě asi 5 minut.

2. Uvařené noky scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.

3. Na másle orestujeme pórek a očištěné žampiony pokrájené na kousky do změknutí.

4. Zalijeme je smetanou, přidáme rozdrobený sýr a 5 minut všechno společně povaříme. Omáčku osolíme a opepříme.

5. Noky podáváme polité smetanovou omáčkou s žampiony, posypané parmazánem.

Autor: Katka

Bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčkou. Mezi rychlé recepty patří určitě i bramborové noky s žampiony a smetanovou omáčku. Pokrm je ideální jako večeře i oběd.
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ