Indické biryani krok za krokem

12.05 2015|Bezmasá jídla
Indické biryani krok za krokem

Indické biryani se klasicky připravuje z jehněčího masa, ale je možné jej nahradit i masem kuřecím nebo jen zeleninou a kořením, tak jako si to zkusíme dnes.

Zeleninové biryani je velmi voňavé a svěží jídlo. U biryani je třeba dbát na způsob přípravy. Pokud jej připravujete s masem, je třeba jej vařit zvlášť. Důležitou složkou je také ghí - přepuštěné máslo.

Ingredience na biryani:

  • 60 g rozpuštěného másla
  • 60 g sušených meruněk
  • 2 g chili
  • 200 g basmati rýže
  • 20 g ořechů
  • 30 g mandlí
  • 2 g kurkumy
  • 4 g skořice
  • 1 g mletého koriandru
  • 1 g kardamonu
  • 15 g zázvoru
  • 25 g rozinek
  • 4 g česneku
  • 80 g cibule
  • 100 g papriky
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • sůl

Příprava biryani:

Rýži propláchněte ve studené vodě. Cibuli, česnek a zázvor nakrájejte najemno, sušené meruňky na polovinu. Očistěte papriky, zbavte je semínek a nakrájejte je na středně velké kostky. Chili nasekejte nadrobno. Na mírném ohni rozpusťte máslo, přidejte tři lžíce oleje a osmažte na něm asi jednu minutu ořechy. Přidejte cibuli a smažte další dvě minuty. Pak přidejte rozinky, meruňky, skořici, kardamon a zázvor a smažte další minutu. Přidejte papriky a chili. Vmíchejte rýži a jemně zalijte vodou. Osolte, přiveďte k varu a duste asi 8 minut. Přimíchejte koriandr, kurkumu, česnek, dosolte a nechte 10 minut odležet. Na talíři ozdobte lístky koriandru.

Autor: Jada

Indické biryani krok za krokem. Indické biryani se klasicky připravuje z jehněčího masa, ale je možné jej nahradit i masem kuřecím. Dnešní recept je na vegetariánské biryani
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ