Recept na výborné bramboráky

11.05 2019|Bezmasá jídla

Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit. Dnešní recept na bramboráky je zcela jednoduchý, avšak se skvělým výsledkem. Kdo chce může je smažit jako obvykle v pánvi. Kdo hledá něco dietnějšího, může bramboráčky upéct na plechu v troubě.

Ingredience na bramboráky:

pro 4 osoby
280 kcal na 100 g
40 min.
  • 800 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 lžička kmínu
  • 1 vejce
  • 80 hladké mouky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř

Příprava bramboráků:

Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Nastrouhejte je na jemném struhadle. Odstraňte z nich přebytečnou vodu.

Vmíchejte do nich mouku, vejce, prolisovaný česnek. Okořeňte je solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Těsto v malých dávkách nalijte na pánvičku se sádlem nebo olejem a smažte bramboráky dozlatova. Pokud budete bramboráky péct v troubě, stačí na plech dát pečící papír.




Autor: Jad

Recept na výborné bramboráky. Dnešní recept na bramboráky je zcela jednoduchý. Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit.
Nejlepší recept

 342 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ