Recept na nejlepší bramboráky

11.05 2019|Bezmasá jídla
Recept na nejlepší bramboráky

Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit. Dnešní recept na zdravé, křupavé bramboráky je zcela jednoduchý, avšak se skvělým výsledkem. Kdo chce může je smažit jako obvykle v pánvi. Kdo hledá něco dietnějšího, může bramboráčky upéct na plechu v troubě.

Ingredience na bramboráky:

pro 4 osoby
280 kcal na 100 g
40 min.
  • 800 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 lžička kmínu
  • 1 vejce
  • 80 hladké mouky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř

Příprava bramboráků:

Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Nastrouhejte je na jemném struhadle. Odstraňte z nich přebytečnou vodu.

Vmíchejte do nich mouku, vejce, prolisovaný česnek. Okořeňte je solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Těsto v malých dávkách nalijte na pánvičku se sádlem nebo olejem a smažte bramboráky dozlatova. Pokud budete bramboráky péct v troubě, stačí na plech dát pečící papír.




Autor: Jad

Nejlepší recept na výborné bramboráky. Dnešní recept na bramboráky je jednoduchý. Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit.
Nejlepší recept

 343 
  Komentáře ( 7 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Tar|16.01 2020 16:08
Bramboráky pomáznu čersvě lisovaným česnekem a je to bomba, bramborák musí pálit česnekem.
Odpovědět
 5 
Jarka|16.01 2020 16:13
Přidejte mléko, aby bramboráky nečernaly
Odpovědět
 5 
Terezka|16.01 2020 16:17
Přidávám tvaroh, je tam opravdu moc dobrý. Ale tím pádem je těsto hustější, takže musíte naředit mlékem a pokud je těsta hodně dát třeba i 2 vejce, aby to drželo pohromadě.
Odpovědět
 6 
Václava|16.01 2020 17:10
No nevím, 3 strožky česneku asi nestačí. Mám domácí česnek a na 1 kilo brambor padá 1-2 hlavičky. A manžel si stěžoval, že ho tam skoro necítíl.
Odpovědět
 5 
Lucka|16.01 2020 17:13
Moc dobre! Vsichni sme si pochutnali a udelala sem k tomu kureci smes
Odpovědět
 6 
Kateřina Bičíková|21.01 2020 23:44
Ahoj, bramobárky miluju а přidávám tam salám, ale nejvíc chutnají s kysaným zelím.
Dobré jsou bramboráky jako příloha ke kuřecí směsi.
Odpovědět
 5 
Honza|15.02 2020 21:21
Naučil se dělat bramboráky v troubě, nejsou tak mastné a mi vlastně chutnají mnohem více.
Odpovědět
 5 
  Komentáře ( 7 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ