Recept na výborné bramboráky

14.06 2015|Bezmasá jídla

Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit. Dnešní recept na bramboráky je zcela jednoduchý, avšak se skvělým výsledkem. Kdo chce může je smažit jako obvykle v pánvi. Kdo hledá něco dietnějšího, může bramboráčky upéct na plechu v troubě.

Ingredience na bramboráky:

  • 800 g brambor
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 šálku mléka
  • 1 lžička kmínu
  • 1 vejce
  • 80 hladké mouky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř

Příprava bramboráků:

Brambory oloupejte, omyjte a osušte. Nastrouhejte je na jemném struhadle. Odstraňte z nich přebytečnou vodu. Vmíchejte do nich mouku, vejce, prolísovaný česnek. Okořeňte je solí, pepřem, majoránkou a kmínem. Těsto v malých dávkách nalijte na pánvičku se sádlem nebo olejem a smažte bramboráky dozlatova. Pokud budete bramboráky péct v troubě, stačí na plech dát pečící papír.

Autor: Jada

Recept na výborné bramboráky. Bramboráky to je klasika, bez které bychom si českou kuchyni snad ani nedovedli představit. Dnešní recept na bramboráky je zcela jednoduchý
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ