Pikantní veganské karbanátky z adzuki fazolí ocení i milovníci masa

29.01 2019|Bezmasá jídla

Pikantní karbanátky z adzuki fazolí oceníte, ať už jste vegan nebo vás prostě jen unavuje časté jedení masa. Chuťově vyvážené luštěninové karbanátky jsou skvělé v kombinaci s bramborovou kaší i salátem.

Ingredience na veganské karbanátky z adzuki fazolí:

  • 1 šálek uvařených fazolí adzuki
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce majoránky
  • 1 lžíce koření tajine nebo kari
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • jemné ovesné vločky
  • hrst kukuřičných lupínků

Příprava karbenátků z adzuki fazolí:

1. Uvařené fazole adzuki rozmačkáme nebo rozmixujeme.

2. Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari a utřený česnek.

3. Zahustíme ovesnými vločkami.

4. Vytvarujeme malé karbanátky, které obalíme v kukuřičných lupínkách.

5. Osmažíme v troše oleji na pánvičce z obou stran. Kdo chce, může péct v troubě.

6. Necháme okapat na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.

Autor: Liv

Pikantní veganské karbanátky z adzuki fazolí jsou natolik chutné, že si je zamilují i zapřísáhlí milovníci masa. Veganské karbenátky z adzuki fazolí jsou jednoduché a rychlé.
Nejlepší recept

Téma: Vegan
 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ