Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem

06.04 2019|Bezmasá jídla

Černá čočka Beluga je zdravá a výživná. Její výhodou je, že nenadýmá a má vysokou nutriční hodnotu. Na 100 gramů má dvojnásobné množství bílkovin (24 g) než tofu (10 g). 100 gramů Belugy obsahuje tolik vlákniny, že pokryje poloviční denní doporučenou dávku. Pigment černé čočky obsahuje velké množství antioxidantů, vitamínů B a minerálů. Černá čočka je perfektní do salátů, jako hlavní chod i příloha.

Ingredience na černou čočku s mrkví:

  • 300 g černé čočky Beluga
  • 4 mrkve
  • 1 cibule
  • lžíce másla
  • 1/2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
  • vejce
  • sůl

Příprava Belugy s mrkví:


1. Černou čočku uvaříme dle návodu na obalu a odložíme stranou. 300 gramů čočky stačí přibližně pro tři osoby.

2. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme očištěnou a na plátky nastrouhanou mrkev a restujeme ještě dalších cca 5 minut.

3. Okořeníme zázvorem, kari, osolíme a nakonec vmícháme uvařenou čočku. Podáváme s volským okem.

Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem. Čočka Beluga je perfektní pokrm, který pokryje půlku denní dávky bílkovin. Obsahuje velké množství antioxidantů i vlákniny.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Alex|10.04 2019 00:05
Je moc dobra!
Odpovědět
 0