Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce
Krebli - nadýchaná a lehká varianta langošů
Červená čočka s rajčaty a mladou cuketkou
Recept z uzeného tofu, papriky a žampionů
Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem
7 rychlých vegetariánských obědů, které si zamilujete
10 neodolatelných receptů z cizrny
Květákové placičky - rychlý a chutný oběd
Mrkvové karbanátky - bezmasý oběd, který si zamilujete
Krebli - nadýchaná a lehká varianta langošů
Červená čočka s rajčaty a mladou cuketkou
Recept z uzeného tofu, papriky a žampionů
Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem
7 rychlých vegetariánských obědů, které si zamilujete
10 neodolatelných receptů z cizrny
Květákové placičky - rychlý a chutný oběd
Mrkvové karbanátky - bezmasý oběd, který si zamilujete
Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce

Zapečený květák se sýrovou omáčkou je chutný pokrm, který si zamilují i ti, jež tuto zeleninu příliš nemusí. Díky tomu, že se před samotným zapékáním peče v troubě, je krásně křupavý a také chutnější. Ochucená omáčka ze sýru a zakysané smetany jeho chuť ještě podtrhne.
Ingredience:
Pro 4 osoby
93 kcal na 100 g
93 kcal na 100 g
- 1 květák
- olivový olej
- sůl a pepř
- zakysaná smetana
- 2 lžíce mléka
- 2 stroužky česneku
- lžička kremžské hořčice
- šálek strouhaného sýru
Příprava:
1. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme umytý květák rozdělený na růžičky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Promícháme a pečeme na 200 stupňů přibližně 30 minut.
2. Mezitím v misce smícháme zakysanou smetanu, 2 lžíce mléka, lžičku kremžské hořčice, 2 stroužky česneku a půl šálku sýru. Osolíme, opepříme a promícháme.
3. Upečený květák přemístíme do pánve, kterou lze zapékat. Zalijeme smetanovou směsí a dobře promícháme. Posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct na 15 minut.
Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce si zamilujete. Skvělý bezmasý pokrm se hodí k obědu i k večeři. Je lehký a zasytí. Navíc je výživný a zdravý
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ