Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce

06.12 2019|Bezmasá jídla
Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce

Zapečený květák se sýrovou omáčkou je chutný pokrm, který si zamilují i ti, jež tuto zeleninu příliš nemusí. Díky tomu, že se před samotným zapékáním peče v troubě, je krásně křupavý a také chutnější. Ochucená omáčka ze sýru a zakysané smetany jeho chuť ještě podtrhne.

Ingredience:

Pro 4 osoby
93 kcal na 100 g
  • 1 květák
  • olivový olej
  • sůl a pepř
  • zakysaná smetana
  • 2 lžíce mléka
  • 2 stroužky česneku
  • lžička kremžské hořčice
  • šálek strouhaného sýru

Příprava:


1. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme umytý květák rozdělený na růžičky. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Promícháme a pečeme na 200 stupňů přibližně 30 minut.

2. Mezitím v misce smícháme zakysanou smetanu, 2 lžíce mléka, lžičku kremžské hořčice, 2 stroužky česneku a půl šálku sýru. Osolíme, opepříme a promícháme.

3. Upečený květák přemístíme do pánve, kterou lze zapékat. Zalijeme smetanovou směsí a dobře promícháme. Posypeme zbytkem sýru a dáme zapéct na 15 minut.

Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce si zamilujete. Skvělý bezmasý pokrm se hodí k obědu i k večeři. Je lehký a zasytí. Navíc je výživný a zdravý
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ