Krebli - nadýchaná a lehká varianta langošů

11.11 2019|Bezmasá jídla

Smažené placky langoše pochází původem z Maďarska. Pro svou oblíbenost se ale rozšířily i do dalších států Evropy. Svou verzi langošů připravují i Němci. Jejich krebli se od naší verze langošů liší snad jen tím, že se nepřipravují s droždím, ale se sodou. Chuťově jsou trošku sladší, proto se dají jíst i se sladkou přílohou. Jsou ale nadýchanější než ty české a taky trochu lehčí na trávení.

Ingredience:

  • 0,5 l podmáslí
  • 3/4 lžičky sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce
  • 800 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžíce cukru
  • lžíce zakysané smetany (nemusí být)

Příprava:


1. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme z nich těsto.

2. Hotové těsto necháme 30 minut kynout.

3. Po 30 minutách promícháme a necháme znova kynout 30 minut.

4. Vykynuté těsto vyválíme a nařežeme na trojúhelníky nebo čtverce.

5. Smažíme na pánvi v rozpáleném oleji z obou stran.




Autor: Liv

Krebli jsou smažené kynuté placky, které se nejvíce podobají langošům. Pochází z Německa a jsou velmi jednoduché a nadýchané.
Nejlepší recept

 368 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ