Červená čočka s rajčaty a mladou cuketkou
Recept z uzeného tofu, papriky a žampionů
Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem
Pikantní veganské karbanátky z adzuki fazolí ocení i milovníci masa
Křehký ruský piroh se zelím a vejci
Krebli - nadýchaná a lehká varianta langošů
Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce
Recept z uzeného tofu, papriky a žampionů
Černá čočka Beluga s mrkví a zázvorem, podávaná s volským okem
Pikantní veganské karbanátky z adzuki fazolí ocení i milovníci masa
Křehký ruský piroh se zelím a vejci
Krebli - nadýchaná a lehká varianta langošů
Křupavý květák zapečený v sýrové omáčce
Červená čočka s rajčaty a mladou cuketkou

Červená čočka je výborná luštěnina plná bílkovina a vitamínů V kombinaci s rajčaty a mladou cuketkou může být chutným obědem i večeří. Dušená červená čočka je vhodná jako hlavní chod, který ocení nejen vegetariáni a vegani. Pokrm je rychlý, chutný a hlavně zdravý.
Ingredience:
Pro 4 osoby
114 kcal na 100 g
114 kcal na 100 g
- 4 rajčata
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 250 g červené čočky
- 1 cibule
- lžička libečku
- 1 mladá cuketa
- 3 stroužky česneku
- zeleninový bujon
Příprava:
1. Cibulku nakrájenou nadrobno osmahněte na olivovém oleji. Přidejte rozmačkaný česnek.
2. Přidejte na malé kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Restujte 5 minut.
3. Přidejte bujon, čočku, libeček, kmín a zalijte vodou.
4. Za občasného míchání duste přibližně 12 minut.
Autor: Jana
Červená čočka s rajčaty a mladou cuketou je chutným pokrmem nejen pro vegany a vegetariány. Pokrm je výživově vhodný jako hlavní chod.
Nejlepší recept
Téma: Vegan
312
Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ