Červená čočka s rajčaty a mladou cuketkou

19.05 2019|Bezmasá jídla

Červená čočka je výborná luštěnina plná bílkovina a vitamínů V kombinaci s rajčaty a mladou cuketkou může být chutným obědem i večeří. Dušená červená čočka je vhodná jako hlavní chod, který ocení nejen vegetariáni a vegani. Pokrm je rychlý, chutný a hlavně zdravý.

Ingredience:

Pro 4 osoby
114 kcal na 100 g
  • 4 rajčata
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 250 g červené čočky
  • 1 cibule
  • lžička libečku
  • 1 mladá cuketa
  • 3 stroužky česneku
  • zeleninový bujon

Příprava:
1. Cibulku nakrájenou nadrobno osmahněte na olivovém oleji. Přidejte rozmačkaný česnek.

2. Přidejte na malé kostičky nakrájenou cuketu a rajčata. Restujte 5 minut.

3. Přidejte bujon, čočku, libeček, kmín a zalijte vodou.

4. Za občasného míchání duste přibližně 12 minut.




Autor: Jana

Červená čočka s rajčaty a mladou cuketou je chutným pokrmem nejen pro vegany a vegetariány. Pokrm je výživově vhodný jako hlavní chod.
Nejlepší recept

Téma: Vegan
 312 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ