Křehký ruský piroh se zelím a vejci

17.01 2019|Bezmasá jídla

Pirohy na sto způsobů jsou v ruské kuchyni velmi populární. Dnes pro vás máme recept na slaný piroh se zelím a vejcem na plech. Je skvělý za tepla i za studena. K večeři i na svačinu. Nají se ho celá rodina.

Ingredience na piroh se zelím a vejci:

  • 1 menší zelí
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 vejce
  • 270 g másla
  • 400 ml mléka
  • 1,5 lžíce hrubé soli
  • 2 lžíce cukru
  • 500 g hladké mouky
  • 22 g čerstvého droždí

Příprava pirohu:

1. Připravíme si těsto. Kdo má domácí pekárnu, může si těsto jednoduše připravit tam. Stačí všechny suroviny přidat do nádoby a zapnout program těsto. Za přibližně 1,5 hodiny je těsto vykynuté a připravené k použití.

2. Příprava bez domácí pekárny je následující. Mouku prosejte a smíchejte s půlkou lžíce soli, cukru a kvasnicemi. Směs smíchejte s 250 gramy másla tak, aby vznikla drobenka. Přidejte 250 ml vlažného mléka a uhněťte těsto.
Nechte jej 40 minut kynout.

3. Mezitím nakrájejte zelí na jemno. Smíchejte s lžící soli a zalijte jej vroucí vodou. Nechte stát deset minut. Vodu slijte a pak zelí usmažte v hluboké pánvi na směsi olivového oleje a másla. Deset minut duste na silném ohni. Poté ztlumte a přidejte půl šálku mléka. vařte dalších dvacet minut za stálého míchání. Ochuťte solí. Hotové zelí nechte vychladnout.

4. Vejce uvařte natvrdo. Oloupejte.

5. Hotové těsto rozdělte na dvě stejné části. Vyválejte je pomoci mouky přesně do velikosti plechu.

6. První vrstvu těsta položte na vymazaný plech. Na těsto nasypejte zelí a na zelí rozdrobte vejce.

7. Vše zakryjte druhou vrstvou těsta. Kdo chce, může těsto potřít rozšlehaným vejce.

8. Těsto propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte půl hodiny.


Autor: Liv

Ruský piroh se zelím a vejci je perfektním typem na sytou večeři nebo svačinu. Slaný piroh pečený na plechu je dostatečně velký pro celou rodinu.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ