10 nejlepších receptů na palačinky
3 recepty na plněné brambory od Jamieho Olivera
Kubánské dušené fazole s rýží
Vegetariánská quesadilla se špenátem a kozím sýrem
Pravé italské těsto na pizzu
5 rychlých receptů na zdravou snídani v hrnečku
6 způsobů, jak vyrobit domácí tvaroh
Croque madame - francouzská snídaně pro každého
Zdravé cuketové nudle
3 recepty na plněné brambory od Jamieho Olivera
Kubánské dušené fazole s rýží
Vegetariánská quesadilla se špenátem a kozím sýrem
Pravé italské těsto na pizzu
5 rychlých receptů na zdravou snídani v hrnečku
6 způsobů, jak vyrobit domácí tvaroh
Croque madame - francouzská snídaně pro každého
Zdravé cuketové nudle
10 nejlepších receptů na palačinky
Že jsou palačinky pokrmem jen pro malé děti? S těmito recepty nekynutý dezert zachutná i všem dospělým. Inspirujte se! A dejte nám vědět, jakým netradičním způsobem připravujete palačinky vy!
1. Klasické palačinky s mlékem
Ingredience na klasické palačinky
- litr mléka
- 4 vejce
- 500 g mouky
- 2 lžíce oleje
- 1,5 lžíce cukru
- špetka soli
Příprava klasických palačinek:
1. V prostorné misce ušlehejte vejce a cukr. Část mléka zahřejte, posolte a důkladně promíchejte s ušlehaným vejcem a cukrem.2. Do výsledné směsi postupně přidejte mouku a neustále míchejte, aby nevznikly žádné hrudky. Přidejte trochu sody, soli a oleje a znova důkladně promíchejte.
3. Do směsi přidejte zbytek mléka a šlehejte mixérem.
4. Palačinky pečte na pánvi s olejem dozlatova.
Palačinky s mlékem
2. Palačinky se smetanovo–tvarohovým sýrem
Ingredience na palačinky se smetanovo-tvarohovým sýrem
- 125 ml studeného mléka
- 250 g pšeničné mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- špetku cukru
- přepuštěné máslo
- 50 g smetanovo-tvarohového sýra
- 10 g vlašských ořechů
- 10 g lískových ořechů
- 10 g sušeného ovoce
- 50 g džemu
Příprava palačinek se smetanovo-tvarohovým sýrem:
1. Rozmixujte všechny ingredience v mixéru.2. Nechte v chladničce po dobu 2 – 3 hodin, poté bude směs připravena k pečení.
3. Udělejte si náplň – můžete si vzít jakoukoliv zavařeninu a džem.
4. Promíchejte ingredience a poté jimi nadívejte už připravené palačinky.
3. Tenké kefírové palačinky
Ingredience na kefírové palačinky:
- 500 ml kefíru
- sklenici mléka
- 2 vejce
- 1,5 šálku mouky
- lžíce cukru
- lžička soli
- olej na smažení
Příprava kefírových palačinek:
1. Ohřejte kefír, nalijte ho do samostatné prostorné nádoby, přidejte vejce, cukr, sůl, sodu a promíchejte.2. Do směsi přidejte mouku a promíchejte, aby nevznikly žádné hrudky.
3. Mléko přiveďte k varu, tenkým pramínkem vlijte do směsi a pokračujte v promíchávání. Do těsta přidejte 1 – 2 polévkové lžíce rostlinného oleje.
4. Pečte palačinky na pánvi (nejlépe na keramické) s přidáním slunečnicového oleje.
Kefírové palačinky
4. Palačinky s červeným kaviárem
Ingredience na palačinky s kaviárem:
- 500 ml mléka
- 500 ml vody
- 225 g smetany
- 5 vajec
- 3 polévkové lžíce cukru
- lžička soli
- 500 g mouky
- 250 ml oleje
- 300 g červeného kaviáru
Příprava palačinek s červeným kaviárem:
1. Promixujte smetanu s vejci. Přidejte mouku se solí a cukrem. Důkladně míchejte, aby nevznikly žádné hrudky. Přidejte rostlinný olej a znovu promíchejte.2. Do těsta lijte vodu, pečlivě promíchávejte, dokud nezískáte požadovanou konzistenci těsta na palačinky.
3. Palačinky pečte na horké pánvi z obou stran. Nejjednodušší je dělat palačinky na speciálních pánvích, které nemají vysoké boky a nelepivý povrch.
4. Hotové palačinky ozdobte červeným kaviárem a podávejte.
5. Jednoduché palačinky s droždím
Ingredience na palačinky s droždím:
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 2 hrnky mouky
- 0,5 balení sušených kvasnic
- 2 lžíce cukru
- lžička soli
- lžička sody
- olej na smažení
Příprava palačinek s droždím:
1. Uvařte mléko, aby bylo teplé, přelijte ho do samostatné nádoby a přidejte mouku, cukr a kvasnice. Promíchejte. Na půl hodiny nechte odpočinout na teplém místě.2. Do směsi přidejte sůl, rostlinný olej, vejce a trochu cukru podle chuti. Šlehejte šlehačem.
3. Palačinky pečte na pánvi s olejem.
Palačinky s droždím
6. Palačinky s černým kaviárem
Ingredience na palačinky s černým kaviárem:
Na náplň:
- 50 g kozího sýra
- 7 g na jemno nakrájené cibule
- 10 g citronové šťávy
- 8 g medu
- 20 g 33 % smetany
- 20 g černého kaviáru
- litr mléka
- 4 vejce
- 2 g sody
- 40 g olivového oleje
- 400 g mouky
- 4 g soli
- 25 g citronové šťávy
Příprava palačinek s černým kaviárem:
1. Smíchejte vejce se solí, postupně přidávejte mouku. Vlijte mléko a pečlivě promíchejte do jednotné směsi. Nechte odpočinout 20 minut.2. Přidejte sodu a citronovou šťávu. Před pečením přidejte olivový olej.
3. Osmažte kozí sýr s jemně nakrájenou cibulí, citronovou šťávou, medem a smetanou.
4. Výslednou náplní pomažte celý povrch palačinky, smotejte a nakrájejte. Každý kus ozdobte černým kaviárem.
7. Palačinky z vody, bez mléka
Ingredience na palačinky z vody:
- 1 litr vody
- 4 vejce
- 300 g mouky
- 2 lžíce oleje
- ocet
- špetku soli
- vanilka dle chuti
Příprava palačinek z vody:
1. Do misky vlijte vodu a přidejte vejce. Pokud chcete mít palačinky vzdušné a jemné, použijte vodu s bublinkami.2. Uhaste sodu troškou octa, poté vlijte olej, přidejte sůl a mixujte.
3. Přidejte mouku a těsto promíchejte, aby nevznikly žádné hrudky. Nechte na půl hodiny odstát.
4. Pečte na pánvi potřené olejem.
8. Palačinky s pomerančem a karamelem
Ingredience na palačinky s karamelem a pomerančem:
Na ozdobu:
- 30 g měsíčků pomeranče
- likér Grand Marnier na flambování
- 200 g cukru
- 300 g pomerančového džusu
- 150 g másla
- 100 g pomerančové kůry
- litr vody
- 1,5 l mléka
- 2 vejce
- 900 g mouky
- 200 g másla
- 100 g rumu
- 50 g likéru Grand Marnier
- 500 g piva Heineken
Příprava palačinek s karamelem a pomerančem:
1. Vejce postupně rozetřete do mouky a přidejte roztavené máslo. Nalijte do mléka a jemně promíchejte, dokud těsto nebude těsto hladké.2. Přidejte rum, likér a pivo Heineken. Nechte 20 minut odstát a poté pečte.
3. V pánvi rozpusťte máslo, přidejte cukr a zahřejte. Promíchávejte, dokud se cukr neroztopí. Doveďte cukrovou směs dozlatova a vlijte horký pomerančový džus. Přidejte pomerančovou kůru, vodu a vařte při nízké teplotě.
4. Palačinky položte na talíř, polijte omáčkou a ozdobte měsíčky čerstvého pomeranče.
5. Na přání před podáváním polijte likérem Grand Marnier a flambujte.
Palačinky s pomerančem
9. Čokoládové palačinky
Ingredience na čokoládové palačinky:
- 4 vejce
- 12 lžic cukru
- 2 lžíce soli
- litr mléka
- 800 g mouky
- 800 ml vody
- 10 lžic kakaa
- 8 lžic oleje
Příprava čokoládových palačinek:
1. Vejce rozmíchejte vidličkou, přidejte sůl, cukr a kakaový prášek. Důkladně promíchejte. K výsledné hmotě přidejte mléko, mouku a míchejte, dokud nezmizí hrudky.2. Postupně, za stálého míchání, lijte vodu. Přidejte rostlinný olej.
3. Pečte na obou stranách na pánvi pomazané olejem.
10. Palačinky s vejcem a chřestem
Ingredience na palačinky s vejcem a chřestem:
Na náplň:
- 1 vejce
- 15 g smržů
- 50 g chřestu
- 8 g šalotky
- omáčka Beurre blanc
- 1 litr mléka
- 4 vejce
- 2 g sody
- 40 g olivového oleje
- 400 g mouky
- 4 g soli
- 25 g citronové šťávy
Příprava palačinek s vejcem a chřestem
1. Vejce a sůl rozetřete do mouky. Nalijte mléko a postupně rozmíchejte do jednotné směsi. Nechte těsto na 20 minut odpočinout.2. Přidejte sodu a citronovou šťávu. Před pečením přidejte olivový olej.
3. Uvařte ztracené vejce: vejce je nutno vařit po dobu 5 minut při teplotě vody 64 stupňů. Souběžně na pánvi osmažte chřest, šalotku, smrže, přidejte omáčku beurre blanc a nechte na pár minut odstát.
4. Palačinku krásně uložte do formy prstenu, doprostřed položte připravenou náplň a nakonec nahoru položte ztracené vejce.
Autor: Tar
10 nejlepších receptů na palačinky. Palačinky z kefíru, z vody a bez mléka. Palačinky na sladko i na slano. S kaviárem i karamel. Stačí si jen vybrat
Nejlepší recept
336
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ