Kubánské dušené fazole s rýží

16.02 2017|Bezmasá jídla
Kubánské dušené fazole s rýží

Vydatné, chutné a zdravé. Tak by se dal popsat recept na kubánské dušené fazole. Černé fazole jsou skvělým zdrojem proteinu,niacinu a kyseliny pantotenové, látek, které jsou nepostradatelné pro zdravou a krásnou pokožku. Navíc jsou ze všech fazolí nejlépe stravitelné.

Ingredience na dušené fazole s rýží:

  • 1 hrnek nevařené hnědé rýže
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká červená cibule
  • 1 středně velká červená paprika
  • 1 středně velká zelená paprika
  • 2 stroužky česneku
  • 2 plechovky černých fazolí, nebo 3 šálky uvařených
  • 1,5 hrnku zeleninového vývaru
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/2 šálku kukuřice
  • 1/4 svazku koriandru
  • sůl a pepř

Příprava dušených fazolí:


1. Uvařte hrnek rýže ve dvou hrncích vroucí, osolené vody.

2. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, cibuli a česnek a za občasného míchání osmahněte, dokud cibule nezačne hnědnout. Trvá to asi 10 minut.

3. Přidejte fazole, vývar, ocet, bobkový list, oregano a kmín. Posypejte vrchovatou lžíci nasekaného koriandru a za občasného míchání duste.

4. Pár fazolí lžící trochu rozmačkejte. Vmíchejte kukuřici a opět přiveďte k varu. Dle potřeby osolte a opepřete.

5. Podávejte s rýží, ozdobené čerstvými lístky koriandru. Přidat můžete oblohu z avokáda a rajčat.

Autor: Mak

Kubánské dušené fazole s rýží jsou skvělým vegetariánským receptem, který ocení i milovníci masa. Černé dušené fazole na kubánský způsob jsou
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ