Výborná houbová omáčka bez smetany

05.10 2016|Bezmasá jídla
Výborná houbová omáčka bez smetany

Sezóna hub je skoro za námi a mnozí z nás si stihli udělat pěkné zásoby. Pokud přemýšlíte, jak je využít, pak pro vás máme tip na houbovou omáčku. Pokud nemáte po ruce smetanu, nezoufejte, dnešní recept je bez smetany.

Ingredience na houbovou omáčku bez smetany:

  • 1 hrnek hřibů
  • 3 lžíce pomazánkového másla
  • 1 cibule
  • lžíce másla
  • lžíce sádla
  • 1 dcl vývaru
  • 1 bobkový list
  • mletý pepř a sůl
  • 2-3 dcl mléka
  • 1/2 lžičky octa

Příprava houbové omáčky:


1. Na másle a sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme houby, bobkový list, sůl a pepř.

2. Vše restujeme do hněda. Poté podlijeme vývarem a dusíme přikryté asi 30 minut. Houby je třeba občas zamíchat a v případě potřeby podlít vývarem, aby se nepřipekly.

3. K takto připravenému základu přidáme pomazánkové máslo a vše dobře promícháme.

4. Ve vodě rozmícháme mouku. Naředíme mlékem a vlijeme do hrnce k houbám. Vaříme na mírném plameni dalších 15 minut, dokud se houbová omáčka nezredukuje. Na závěr vytáhneme bobkový list a dochutíme dle chuti octem, případně solí a pepřem.

Tradiční houbová omáčka je vždy chutným pokrmem k obědu i k večeři. Dnešní recept na houbovou omáčku bude bez smetany. Omáčka z hub
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ