Květákový salát

22.07 2016|Bezmasá jídla
Květákový salát

Lehký květákový salát je příjemnou variantou letního obědu pro ty, kteří si chtějí oddychnout od masa. Květákový salát je rychlý a jednoduchý na přípravu a navíc je výživný. Podle chuti si do něj můžete přidat cokoliv, co máte rádi.

Ingredience na květákový salát:

  • 2 květáky
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 3-4 lžíce sterilovaného hrášku
  • 3 rajčata
  • 200 g sýra
  • sůl
Na zálivku:
  • šálek majolky
  • 2 lžíce bílého jogurtu

Příprava květákového salátu:


1. Očištěný a opláchnutý květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka, scedíme, rozebereme na růžičky a vložíme do salátové mísy.

2. Přidáme natvrdo vařená, na dílky nakrájená vejce, okapaný hrášek, na kolečka nakrájená rajčata a na hranolky nakrájený sýr.

3. Salát zalijeme zálivkou připravenou z majolky, citronové šťávy a lehce promícháme. Podáváme vychlazený.

Autor. Liv

Květákový salát. Lehký květákový salát je příjemnou variantou letního obědu pro ty, kteří si chtějí oddychnout od masa. Květákový salát je rychlý
Nejlepší recept

 349 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ