Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor
Kukuřice pečená v troubě
Svěží salát z cizrny
Vynikající zapečená cuketa plněná quinoiou
Salát z pečených paprik
Květákový salát
Jednoduchý zeleninový kuskus
Okurkový salát s koprem
Recept na ukrajinské vareniky
Kukuřice pečená v troubě
Svěží salát z cizrny
Vynikající zapečená cuketa plněná quinoiou
Salát z pečených paprik
Květákový salát
Jednoduchý zeleninový kuskus
Okurkový salát s koprem
Recept na ukrajinské vareniky
Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor

Neuvěřitelně chutné a vydatné karbanátky nemusí být jen z masa. Máme pro vás tip na karbanátky z červené čočky a sladkých brambor. Jako příloha se k nim skvěle hodí zeleninový salát.
Ingredience na karbanátky z červené čočky a brambor:
- 375 g sladkých brambor
- 250 g červené čočky
- 25 g cizrnové mouky
- 25 g strouhanky
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička balsamica
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř
Příprava na karbanátky z červené čočky:
1. Sladké brambory probodněte vidličkou na několika místech, dejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 45 minut.
2. Mezitím uvařte červenou čočku ve vroucí osolené vodě (15-20 minut).
3. Na pánvi osmahněte na olivovém oleje nakrájenou cibuli. Pak přidejte na jemno nasekaný česneku. Vařte další minutu, pak osolte a přidejte balzamikový ocet.
4. Uvařené brambory dejte do misky, rozmačkejte je na kaši, přidejte čočku, smaženou cibuli, česnek a vejce.
5. Přidejte cizrnovou mouku, strouhanku a všechno koření. Důkladně promíchejte.
6. Na plech dejte pečící papír, ze směsi vytvořte malé placičky a dejte je na pletch. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.
Autor: Ivy
Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor. Neuvěřitelně chutné a vydatné karbanátky nemusí být jen z masa. Máme pro vás tip na karbanátky z červené čočky a sladkých brambor.
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ