Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor

14.06 2016|Bezmasá jídla
Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor

Neuvěřitelně chutné a vydatné karbanátky nemusí být jen z masa. Máme pro vás tip na karbanátky z červené čočky a sladkých brambor. Jako příloha se k nim skvěle hodí zeleninový salát.

Ingredience na karbanátky z červené čočky a brambor:

  • 375 g sladkých brambor
  • 250 g červené čočky
  • 25 g cizrnové mouky
  • 25 g strouhanky
  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička balsamica
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky chilli
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl a pepř

Příprava na karbanátky z červené čočky:


1. Sladké brambory probodněte vidličkou na několika místech, dejte na plech a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 45 minut.

2. Mezitím uvařte červenou čočku ve vroucí osolené vodě (15-20 minut).

3. Na pánvi osmahněte na olivovém oleje nakrájenou cibuli. Pak přidejte na jemno nasekaný česneku. Vařte další minutu, pak osolte a přidejte balzamikový ocet.

4. Uvařené brambory dejte do misky, rozmačkejte je na kaši, přidejte čočku, smaženou cibuli, česnek a vejce.

5. Přidejte cizrnovou mouku, strouhanku a všechno koření. Důkladně promíchejte.

6. Na plech dejte pečící papír, ze směsi vytvořte malé placičky a dejte je na pletch. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.

Autor: Ivy

Karbanátky z červené čočky a sladkých brambor. Neuvěřitelně chutné a vydatné karbanátky nemusí být jen z masa. Máme pro vás tip na karbanátky z červené čočky a sladkých brambor.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ