Salát z pečených paprik

02.06 2016|Bezmasá jídla
Salát z pečených paprik

Papriky pečené v troubě a následně marinované jsou rozhodně jídlem, které patří na sváteční stůl. Salát z pečených paprik je chuťovka, která zaujme i ty největší labužníky.

Ingredience na salát z pečených paprik:

  • 500 g červených paprik
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžíce nasekané máty
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce balzamikového octu

Porce pro 4 osoby
Doba příravy 30 minut + jeden den na odležení


Příprava salátu z pečených paprik:


1. Rozehřejte gril. Papriky položte na pečící plech a pečte asi 20 minut, dokud nebude povrch paprik spálený. Poté papriky přendejte do mísy a zakryjte fólií. Nechte 20 minut působit a poté jemně očistěte pokožku paprik a odstraňte semínka. Papriku nakrájejte na proužky.

2. V hmoždíři rozdrťte česnek. Promíchejte jej s olivovým olejem, mátou, solí a pepřem. Přidejte k paprikám a nechte přes noc v ledničce.

3. Asi 30 minut před podáváním vyndejte papriky z chladničky a nechte je ohřát na pokojovou teplotu. Přidejte balzamikový ocet a smíchejte.

Autor: Jad

Salát z pečených paprik. Papriky pečené v troubě a následně marinované jsou rozhodně jídlem, které patří na sváteční stůl. Salát z pečených paprik je chuťovka
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ