Smažená cizrna - vegetariánský oběd i skvělá příloha

02.06 2016|Bezmasá jídla
Smažená cizrna - vegetariánský oběd i skvělá příloha

Ve východní kuchyni je cizrna nepostradatelnou potravinou. Najdete ji skoro všude. Jednou z možností, jak ji připravit, je usmažit ji s česnekem. Smažená cizrna v kombinaci s česnekem a citronovou kůrou má opravdu ohromující chuť. Smažená cizrna je skvělou přílohou i hlavním vegetariánským chodem, který můžete doplnit o zeleninový salát.

Ingredience na smaženou cizrnu:

  • 2 konzervy cizrny
  • 1 šálek olivového oleje
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku

Příprava smažené cizrny:


1. Cizrnu opláchněte přes cedník a osušte papírovou utěrkou.

2. Olej rozehřejte ve velkém hrnci.

3. Přidejte citronovou kůru, tymián, cizrn a smažte asi 5 minut dozlatova.

4. Cizrnu vylovte z oleje a opět ji vysušte přes cedník.

5. Česnek nakrájejte na plátky a osmahněte ho odděleně na stejném oleji.

6. Na talíř naservírujte cizrnu smíchanou s česnekem, uzenou paprikou, solí a podávejte.

Autor: Jad

Smažená cizrna - vegetariánský oběd i skvělá příloha. Smažená cizrna v kombinaci s česnekem a citronovou kůrou má opravdu ohromující chuť. Smažená cizrna
Nejlepší recept

 319 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ