Vynikající veganský burger nejen pro vegany

10.01 2016|Bezmasá jídla
Vynikající veganský burger nejen pro vegany

Lahodný veganský burger si oblíbí nejen vegani. Veganská verze burgeru je překvapivě chutná a má poměrně málo kalorií, díky čemuž je skvělou svačinkou i obědem.

Ingredience na veganský burger:

  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce vody
  • šálek vařených červených fazolí
  • šálek vařených bílých fazolí
  • 1/2 šálku červené cibule
  • 1/3 šálku papriky
  • 1/4 šálku řapíkatého celeru
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1/4 šálku slunečnicových semínek
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • chilli, paprika, mlet kmín, pepř a sůl podle chuti
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • sušené bylinky dle chuti
  • salát
  • 6 ks. celozrnných housek na hamburgery
  • plátky rajčat
  • omáčka dle výběru

Příprava veganského burgeru:


1. Zapněte troubu. Rozmixujte ovesné vločky, koření a sušené bylinky.

2. Smíchejte 1 lžíci lněných semínek se 3 lžícemi vody a nechte směs odležet a poté smíchejte s fazolemi.

3. Směs rozmělněte vidličkou, dokud nezíská hladkou konzistenci.

4. Všechnu zeleninu, kromě rajčat a salátu, nakrájejte na jemno a smíchejte s fazolemi.

5. Směs smíchejte s ovesnou směsí, slunečnicovými semeny a sojovou omáčku.

6. Ze směsi vytvarujte 6 karbanátků a položte je na plech.

7. Veganské karbanátky pečte z obou stran dozlatova v troubě 10-15 minut na 200 stupňů.

8. Poté dejte karbanátky mezi housky, přidejte k nim salát, plátky rajčat a dochuťte omáčkou.

Autor: Jad

Vynikající veganský burger. Lahodný veganský burger si oblíbí nejen vegani. Veganská verze burgeru je překvapivě chutná a má poměrně málo kalorií
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ