Clafoutis s lilkem

14.12 2015|Bezmasá jídla
Clafoutis s lilkem

Tradiční clafoutis je obvykle sladký pokrm s ovocem. Dnes si však připravíme jeho zeleninovou variantu, která je stejně chutná. Máme pro vás recept na clafoutis s lilkem.

Ingredience na clafoutis s lilkem:

  • 2 průměrné lilky
  • 150 k kozího sýru
  • 3 vejce
  • 1 lžíce kukuřičné mouky
  • 200 ml smetany
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Příprava clafoutis s lilkem:


1. Lilek nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je 5 minut na pánvi s olivovým olejem. Poté je rozložíme na papírový ručník, abychom odsáli přebytečný olej, osolíme je a opepříme.

2. Rozklepněte vejce, smíchejte je s kukuřičnou moukou a smetanou. Přidejte sůl, pepř a tymián. Kozí sýr nakrájíme na malé kousky.

3. Do vhodné formy dejte lilek, na něj sýr a vše zalijte smetanovou směsí.

4. Clafoutis pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10-15 minut. Podáváme horké s jednoduchým zeleninovým salátem.

Autor: Jad

Clafoutis s lilkem. Tradiční clafoutis je obvykle sladký pokrm s ovocem. Dnes si však připravíme jeho zeleninovou variantu, která je stejně chutná. Clafoutis s lilkem
Nejlepší recept

 311 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ