Clafoutis s lilkem
Salát s rukolou, kozím sýrem a broskví
Lotyšský zeleninový koláč - sklandu rauši
Chutná a zdravá snídaně - recepty
Luxusní palačinky z ovesných vloček - zdravá a chutná snídaně
Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám
Vynikající veganský burger nejen pro vegany
Zapečené vejce s rajčatovým pyré a bazalkou
Koláč z ovesných vloček a zeleniny
Salát s rukolou, kozím sýrem a broskví
Lotyšský zeleninový koláč - sklandu rauši
Chutná a zdravá snídaně - recepty
Luxusní palačinky z ovesných vloček - zdravá a chutná snídaně
Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám
Vynikající veganský burger nejen pro vegany
Zapečené vejce s rajčatovým pyré a bazalkou
Koláč z ovesných vloček a zeleniny
Clafoutis s lilkem

Tradiční clafoutis je obvykle sladký pokrm s ovocem. Dnes si však připravíme jeho zeleninovou variantu, která je stejně chutná. Máme pro vás recept na clafoutis s lilkem.
Ingredience na clafoutis s lilkem:
- 2 průměrné lilky
- 150 k kozího sýru
- 3 vejce
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 200 ml smetany
- 1/2 lžičky tymiánu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Příprava clafoutis s lilkem:
1. Lilek nakrájíme na malé kostičky a osmažíme je 5 minut na pánvi s olivovým olejem. Poté je rozložíme na papírový ručník, abychom odsáli přebytečný olej, osolíme je a opepříme.
2. Rozklepněte vejce, smíchejte je s kukuřičnou moukou a smetanou. Přidejte sůl, pepř a tymián. Kozí sýr nakrájíme na malé kousky.
3. Do vhodné formy dejte lilek, na něj sýr a vše zalijte smetanovou směsí.
4. Clafoutis pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10-15 minut. Podáváme horké s jednoduchým zeleninovým salátem.
Autor: Jad
Clafoutis s lilkem. Tradiční clafoutis je obvykle sladký pokrm s ovocem. Dnes si však připravíme jeho zeleninovou variantu, která je stejně chutná. Clafoutis s lilkem
Nejlepší recept
311
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ