Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám

06.01 2016|Bezmasá jídla
Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám

Baklažán nebo taky lilek je jedna z nejzdravějších zelenin. Má jedinečné aroma a odborníci na výživu doporučují baklažán zařadit do svého jídelníčku. Vyzkoušejte následující směs z baklažánu, která se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo i k masu.

Ingredience na směs z baklažánu:

  • 300 g lilku
  • 160 červené papriky
  • 200 g rajčat
  • 100 g cibule
  • 1 g majoránky
  • 15 ml olivového oleje
  • mořská sůl dle chuti

Příprava směsi z baklažánu:


1. Lilek upečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 30 minut. Poté necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme na jemno.

2. Odstraníme semínka z paprik, očistíme cibuli. Papriku a cibuli nakrájíme na drobno.

3. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje, osmažíme na něm cibuli při vysoké teplotě asi 30 minut a pak přidáme papriky. Dusíme další dvě minuty za stálého míchání.

4. Přidáme lilek, majoránku sůl, pepř a vaříme na mírném ohni asi 5 minut.

5. Rajčata rozkrojíme do kříže a nastrouháme tak, že nám na konci zůstane jen slupka.

6. Nastrouaná rajčata přidme k lilku, osolíme a dusíme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a podáváme.

Autor: Jad

Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám. Baklažán nebo taky lilek je jedna z nejzdravějších zelenin. Má jedinečné aroma a odborníci na výživu doporučují baklažán
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ