Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám
Clafoutis s lilkem
Salát s rukolou, kozím sýrem a broskví
Lotyšský zeleninový koláč - sklandu rauši
Chutná a zdravá snídaně - recepty
Vynikající veganský burger nejen pro vegany
Zapečené vejce s rajčatovým pyré a bazalkou
Koláč z ovesných vloček a zeleniny
8 nejlepších receptů z květáku, které si zamilujete
Clafoutis s lilkem
Salát s rukolou, kozím sýrem a broskví
Lotyšský zeleninový koláč - sklandu rauši
Chutná a zdravá snídaně - recepty
Vynikající veganský burger nejen pro vegany
Zapečené vejce s rajčatovým pyré a bazalkou
Koláč z ovesných vloček a zeleniny
8 nejlepších receptů z květáku, které si zamilujete
Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám
Baklažán nebo taky lilek je jedna z nejzdravějších zelenin. Má jedinečné aroma a odborníci na výživu doporučují baklažán zařadit do svého jídelníčku. Vyzkoušejte následující směs z baklažánu, která se skvěle hodí k těstovinám, rýži nebo i k masu.
Ingredience na směs z baklažánu:
- 300 g lilku
- 160 červené papriky
- 200 g rajčat
- 100 g cibule
- 1 g majoránky
- 15 ml olivového oleje
- mořská sůl dle chuti
Příprava směsi z baklažánu:
1. Lilek upečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů asi 30 minut. Poté necháme vychladnout, oloupeme a nasekáme na jemno.
2. Odstraníme semínka z paprik, očistíme cibuli. Papriku a cibuli nakrájíme na drobno.
3. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje, osmažíme na něm cibuli při vysoké teplotě asi 30 minut a pak přidáme papriky. Dusíme další dvě minuty za stálého míchání.
4. Přidáme lilek, majoránku sůl, pepř a vaříme na mírném ohni asi 5 minut.
5. Rajčata rozkrojíme do kříže a nastrouháme tak, že nám na konci zůstane jen slupka.
6. Nastrouaná rajčata přidme k lilku, osolíme a dusíme dalších 5 minut. Necháme vychladnout a podáváme.
Autor: Jad
Chutná směs z baklažánu k rýží nebo těstovinám. Baklažán nebo taky lilek je jedna z nejzdravějších zelenin. Má jedinečné aroma a odborníci na výživu doporučují baklažán
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ