Sigara börek - tradiční turecké pirožky
Výborná houbová omáčka bez smetany
Recept na ukrajinské vareniky
Okurkový salát s koprem
Jednoduchý zeleninový kuskus
Pravé italské těsto na pizzu
Vegetariánská quesadilla se špenátem a kozím sýrem
Kubánské dušené fazole s rýží
3 recepty na plněné brambory od Jamieho Olivera
Výborná houbová omáčka bez smetany
Recept na ukrajinské vareniky
Okurkový salát s koprem
Jednoduchý zeleninový kuskus
Pravé italské těsto na pizzu
Vegetariánská quesadilla se špenátem a kozím sýrem
Kubánské dušené fazole s rýží
3 recepty na plněné brambory od Jamieho Olivera
Sigara börek - tradiční turecké pirožky

Sigara börek jsou mini pirožky plněné masem. Pokrm je národním tureckým jídlem a podává se k snídani, obědu i k večeři. Název vychází z tvaru pirožků, které jsou podobné kubánským doutníkům. Tradiční turecké pirožky jsou připraveny z filo těsta, které se dá koupit již hotové.
Ingredience na turecké pirožky sigara börek:
- 4 tenké pláty filo těsta
- 150 g brynzy nebo fety
- 1 vejce
- černý pepř
- sůl
- rostlinný olej na smažení
Příprava sigara börek:
1. Filo těsto nařežte na trojúhelníky.
2. Fetu nebo brynzu rozmělníme na jemno, opepříme a smícháme se žloutkem.
3. Na okraj připravených trojúhelníků nandejte nádivku a srolujte. Povrch potřete rozšlehaným bílkem.
4. Pirožky smažte v dostatečném množství dobře zahřátého oleje a poté pokládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Autor: Jim
Sigara börek je výborným pokrmem tradiční turecké kuchyně. Turecké pirožky plněné brynzou, fetou nebo tvarohem si zamilujete. Pirožky jsou křupavé a
Nejlepší recept
332
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ