Sigara börek - tradiční turecké pirožky

06.10 2016|Bezmasá jídla
Sigara börek - tradiční turecké pirožky

Sigara börek jsou mini pirožky plněné masem. Pokrm je národním tureckým jídlem a podává se k snídani, obědu i k večeři. Název vychází z tvaru pirožků, které jsou podobné kubánským doutníkům. Tradiční turecké pirožky jsou připraveny z filo těsta, které se dá koupit již hotové.

Ingredience na turecké pirožky sigara börek:

  • 4 tenké pláty filo těsta
  • 150 g brynzy nebo fety
  • 1 vejce
  • černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej na smažení

Příprava sigara börek:


1. Filo těsto nařežte na trojúhelníky.

2. Fetu nebo brynzu rozmělníme na jemno, opepříme a smícháme se žloutkem.

3. Na okraj připravených trojúhelníků nandejte nádivku a srolujte. Povrch potřete rozšlehaným bílkem.

4. Pirožky smažte v dostatečném množství dobře zahřátého oleje a poté pokládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

Autor: Jim

Sigara börek je výborným pokrmem tradiční turecké kuchyně. Turecké pirožky plněné brynzou, fetou nebo tvarohem si zamilujete. Pirožky jsou křupavé a
Nejlepší recept

 299 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ