Dukátové buchtičky s krémem

16.08 2015|Bezmasá jídla
Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem potěší dospělé i děti. Křehké buchtičky s lahodným vanilkovým krémem se hodí k obědu i k večeři.

Ingredience na dukátové buchtičky s krémem:

Těsto:
  • 250 ml mléka
  • špetka soli
  • 6 lžic cukru
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěného másla
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 30 g čerstvého droždí
Krém:
  • 1 l mléka
  • 1 sáček Zlatého klasu (40 g)
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 3 žloutky
  • 4 lžíce rumu

Příprava dukátových buchtiček s krémem:


1. Suroviny na těsto vložíme do nádoby pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto (nebo připravíme ručně).

2. Z vykynutého těsta malou lžičkou ukrajujeme kousky, zformujeme do kuličky a klademe na vymazaný plech. Každý kousek těsta potřeme na plechu ze všech stran olejem.

3. Chvíli necháme kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a upečeme dozlatova (cca 20 minut).

4. V půl hrnku mléka rozkvedláme žloutky, krémový prášek a cukr. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme rum a obsah hrnku a za stálého mícháni přivedeme k varu. Povaříme dvě minuty a odstavíme.

5. Upečené buchtičky na talíři přelijeme teplým krémem.

Autor: Monika

Dukátové buchtičky s krémem jsou klasickým pokrmem mého dětství. Babiččina kuchyně se bez dukátových buchtiček neobešla
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ