Dukátové buchtičky s krémem
Meruňková žemlovka s pudinkem
Rýžový nákyp se švestkami
Zapečené brambory s brokolicí
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Rychlé buchtičky s krémem
Vegetariánský cuketový guláš
Recept na beleše
Kuskus se špenátem
Meruňková žemlovka s pudinkem
Rýžový nákyp se švestkami
Zapečené brambory s brokolicí
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Rychlé buchtičky s krémem
Vegetariánský cuketový guláš
Recept na beleše
Kuskus se špenátem
Dukátové buchtičky s krémem
Dukátové buchtičky s krémem potěší dospělé i děti. Křehké buchtičky s lahodným vanilkovým krémem se hodí k obědu i k večeři.
Ingredience na dukátové buchtičky s krémem:
Těsto:
- 250 ml mléka
- špetka soli
- 6 lžic cukru
- 2 vejce
- 60 g rozpuštěného másla
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 30 g čerstvého droždí
- 1 l mléka
- 1 sáček Zlatého klasu (40 g)
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 2 lžíce krystalového cukru
- 3 žloutky
- 4 lžíce rumu
Příprava dukátových buchtiček s krémem:
1. Suroviny na těsto vložíme do nádoby pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto (nebo připravíme ručně).
2. Z vykynutého těsta malou lžičkou ukrajujeme kousky, zformujeme do kuličky a klademe na vymazaný plech. Každý kousek těsta potřeme na plechu ze všech stran olejem.
3. Chvíli necháme kynout a pak vložíme do vyhřáté trouby (180°C) a upečeme dozlatova (cca 20 minut).
4. V půl hrnku mléka rozkvedláme žloutky, krémový prášek a cukr. Zbylé mléko zahřejeme, přilijeme rum a obsah hrnku a za stálého mícháni přivedeme k varu. Povaříme dvě minuty a odstavíme.
5. Upečené buchtičky na talíři přelijeme teplým krémem.
Autor: Monika
Dukátové buchtičky s krémem jsou klasickým pokrmem mého dětství. Babiččina kuchyně se bez dukátových buchtiček neobešla
Nejlepší recept
324
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ