Rychlé buchtičky s krémem

04.01 2017|Bezmasá jídla
Rychlé buchtičky s krémem

Křehké a nadýchané dukátové buchtičky s vanilkovým krémem jsou oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Následující recept na buchtičky vám ušetří i čas.

Ingredience na buchtičky s krémem:

Těsto:
  • 400 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 100 ml oleje
  • 1 vejce
  • 200 ml mléka
  • 25 g kvasnic
  • 7 lžiček cukru
Krém:
  • 0,75 l mléka
  • 1 pudingový prášek s vanilkovou příchutí
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 - 2 lžíce rumu

Příprava buchtiček s krémem:


1. Do teplého mléka dáme cukr a rozdrobíme kvasnice. Do mísy nasypeme mouku, osolíme, přidáme celé vejce, olej a vzejitý kvásek.

2. Vypracujeme vláčné těsto, je-li potřeba, přidáme trochu mouky. Necháme vykynout nebo dáme těsto přímo na plech vyložený papírem na pečení, necháme chvíli kynout,pak upečeme a na kostičky krájíme až po upečení. Z vykynutého těsta ukrajujeme malou lžičkou kousky, tvarujeme buchtičky a skládáme je na vymazaný plech těsně vedle sebe.

3. Každou buchtičku potřeme po stranách tukem (než vedle ní položíme další). Na plechu necháme ještě chvíli kynout, upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

4. Krém: Z mléka, cukru a pudingového prášku uvaříme klasickým způsobem puding, rum přidáme do mléka hned na začátku.

Autor: Liv

Rychlé buchtičky s krémem jsou osvědčená česká klasika, kterou se zavděčíte nejen dětem. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem jsou
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ