Rýžový nákyp se švestkami

30.01 2017|Bezmasá jídla
Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami je skvělým a rychlým jídlem nejen pro děti. Kromě švestek můžete do rýžového nákypu přidat i jiné ovoce, ideálně zavařené.

Ingredience na rýžový nákyp se švestkami:

  • 1 plný hrnek kulatozrnné rýže (300 ml)
  • 1 l mléka
  • 125 g másla
  • 4 vejce
  • 2 - 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
  • švestky
  • hrušky (nebo jakékoliv jiné ovoce)

Příprava rýžového nákypu se švestkami:


1. Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut). Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme vychladnout.

2. Do studené (nebo jen trochu teplé) kaše vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků. Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe půlkami švestek a plátky hrušek, přikryjeme druhou polovinou hmoty, zaskládáme švestkami a vložíme do vyhřáté trouby.

3. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Podáváme pocukrované.

Autor: Mak

Rýžový nákyp se švestkami je jednoduchý a rychlý tip na oběd i večeři. Sladký rýžový nákyp s ovocem ocení hlavně děti. Příprava rýžového nákypu se švestkami
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ