Rýžový nákyp se švestkami
Zapečené brambory s brokolicí
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Zapečená brokolice se sýrem
Zapečený květák se šunkou
Meruňková žemlovka s pudinkem
Dukátové buchtičky s krémem
Rychlé buchtičky s krémem
Vegetariánský cuketový guláš
Zapečené brambory s brokolicí
Bramborový koláč s cuketou a sýrem
Zapečená brokolice se sýrem
Zapečený květák se šunkou
Meruňková žemlovka s pudinkem
Dukátové buchtičky s krémem
Rychlé buchtičky s krémem
Vegetariánský cuketový guláš
Rýžový nákyp se švestkami
Rýžový nákyp se švestkami je skvělým a rychlým jídlem nejen pro děti. Kromě švestek můžete do rýžového nákypu přidat i jiné ovoce, ideálně zavařené.
Ingredience na rýžový nákyp se švestkami:
- 1 plný hrnek kulatozrnné rýže (300 ml)
- 1 l mléka
- 125 g másla
- 4 vejce
- 2 - 3 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- švestky
- hrušky (nebo jakékoliv jiné ovoce)
Příprava rýžového nákypu se švestkami:
1. Mléko se špetkou soli necháme zahřát, do horkého vsypeme propláchnutou rýži a za občasného míchání uvaříme hustou kaši (trvá to 15 - 20 minut). Odstavíme, přidáme máslo, promícháme a podle chuti osladíme. Necháme vychladnout.
2. Do studené (nebo jen trochu teplé) kaše vmícháme žloutky a tuhý sníh z bílků. Polovinu hmoty urovnáme do zapékací misky nebo pekáče vymazaného máslem, poklademe půlkami švestek a plátky hrušek, přikryjeme druhou polovinou hmoty, zaskládáme švestkami a vložíme do vyhřáté trouby.
3. Pečeme asi 30 minut při 200°C. Podáváme pocukrované.
Autor: Mak
Rýžový nákyp se švestkami je jednoduchý a rychlý tip na oběd i večeři. Sladký rýžový nákyp s ovocem ocení hlavně děti. Příprava rýžového nákypu se švestkami
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ