Recept na beleše

11.01 2014|Bezmasá jídla
Recept na beleše

Beleše nám smažívaly již naše babičky. Podávaly se na sladko s povidly, i jako pečivo třeba k polévce. Jednoduchý a levný pokrm babičky připravovaly i několikrát týdně.

Ingredience na beleše:

  • 3 vejce
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 500 ml mléka
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • polohrubá mouka
  • špetka soli

Příprava belešů:


1. Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr, mléko, sůl a rozšleháme do pěny. Přidáme máslo a postupně přišleháváme mouku, aby vzniklo řídké tekuté těstíčko.

2. V pánvi rozpálíme olej a v něm beleše osmažíme z každé strany dozlatova.

Autor:

Recept na beleše. Beleše nám smažívaly již naše babičky. Podávaly se na sladko s povidly, i jako pečivo třeba k polévce. Jednoduchý a levný pokrm babičky připravovaly i několikrát týdně.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Qramer|20.04 2016 16:25
nechybí tam náhodou nějaký kvasnice???
Odpovědět
 1