Červená čočka na zázvoru
Nenáročný a zdravý fazolový salát
Marocký kuskus
Kuskus se špenátem
Recept na beleše
Zapečené palačinky na slano
Pol Sambola
Nejlepší guláš z hlívy ústřičné
Slaný cuketový koláč s mozzarellou
Nenáročný a zdravý fazolový salát
Marocký kuskus
Kuskus se špenátem
Recept na beleše
Zapečené palačinky na slano
Pol Sambola
Nejlepší guláš z hlívy ústřičné
Slaný cuketový koláč s mozzarellou
Červená čočka na zázvoru
Červená čočka na zázvoru je zajímavá kombinace, která zaujme především vegetariány a příznivce zdravé stravy. Červená čočka je bohatým zdrojem bílkovin a narozdíl od klasické čočky nenadýmá.
Ingredience na červenou čočku na zázvoru:
- 500 g červené čočky
- 2 cibule
- kousek zázvoru velikosti palce
- po lžičce římského kmínu celého i mletého
- 1 chilli paprička
- 1 lžička kurkumy
- 200-250 g listového baby špenátu
- olej
Příprava červené čočky na zázvoru:
1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Chilli papričku posekáme na drobné kousíčky.
2. Do hrnce nalijeme trošku oleje (2-3 lžíce) a na rozpáleném orestujeme cibuli společně se zázvorem a celým kmínem.
3. Až se koření rozvoní, vmícháme papričku a ještě 2-3 minuty restujeme.
4. Přilijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu a nasypeme do ní opláchnutou čočku. Pod pokličkou vaříme 8-10 minut.
5. Až začne čočka měknout, osolíme ji, přidáme mletý kmín, kurkumu, opraný špenát a povaříme ještě pár minut.
Podáváme s rýží nebo plackami.
Červená čočka na zázvoru. Červená čočka na zázvoru je zajímavá kombinace, která zaujme především vegetariány a příznivce zdravé stravy. Červená čočka je bohatým zdrojem bílkovin a
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ