Červená čočka na zázvoru

09.08 2015|Bezmasá jídla
Červená čočka na zázvoru

Červená čočka na zázvoru je zajímavá kombinace, která zaujme především vegetariány a příznivce zdravé stravy. Červená čočka je bohatým zdrojem bílkovin a narozdíl od klasické čočky nenadýmá.

Ingredience na červenou čočku na zázvoru:

  • 500 g červené čočky
  • 2 cibule
  • kousek zázvoru velikosti palce
  • po lžičce římského kmínu celého i mletého
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička kurkumy
  • 200-250 g listového baby špenátu
  • olej

Příprava červené čočky na zázvoru:


1. Cibuli nakrájíme nadrobno, zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno. Chilli papričku posekáme na drobné kousíčky.

2. Do hrnce nalijeme trošku oleje (2-3 lžíce) a na rozpáleném orestujeme cibuli společně se zázvorem a celým kmínem.

3. Až se koření rozvoní, vmícháme papričku a ještě 2-3 minuty restujeme.

4. Přilijeme asi 1 litr vody, přivedeme k varu a nasypeme do ní opláchnutou čočku. Pod pokličkou vaříme 8-10 minut.

5. Až začne čočka měknout, osolíme ji, přidáme mletý kmín, kurkumu, opraný špenát a povaříme ještě pár minut.

Podáváme s rýží nebo plackami.

Červená čočka na zázvoru. Červená čočka na zázvoru je zajímavá kombinace, která zaujme především vegetariány a příznivce zdravé stravy. Červená čočka je bohatým zdrojem bílkovin a
Nejlepší recept

 348 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ