Nejlepší guláš z hlívy ústřičné

09.01 2017|Bezmasá jídla
Nejlepší guláš z hlívy ústřičné

Guláš z hlívy ústříčné? Guláš, to je klasika, na kterou žádný Čech nedá dopustit. Už jste ale vyzkoušeli jeho bezmasou variantu - guláš z hlívy ústřičné? Je stejně chutný a jednoduchý, jako ten klasický, proto neváhejte.

Ingredience na guláš z hlívy ústřičné:

  • 600 g hlívy ústřičné
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 nožičky šunkové klobásy (není nutné)
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 0,5 lžičky pálivé papriky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • 4 lžíce zakysané smetany

Příprava guláše z hlívy ústřičné:


1. Očištěnou hlívu nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli posekáme nadrobno, klobásu pokrájíme na půlkolečka.

2. Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme hlívu a za častého míchání smažíme až hlíva zmenší objem.

3. Osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme papriku a promícháme. Nakonec vmícháme protlak.

4. Zalijeme horkou vodou tak, aby hlíva byla ponořená. Přidáme bujón, rozmarýn a pod pokličkou vaříme doměkka.

5. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku. Až je hlíva téměř měkká, přilijeme přes sítko vodu s moukou, promícháme a přidáme klobásu. Dovaříme do úplného změknutí hlívy. Podle potřeby přisolíme či připepříme.

6. Na talíři doplníme každou porci lžící smetany. Podáváme s čerstvým chlebem.

Autor: Mak

Guláš z hlívy ústřičné je mňamka, kterou si nesmíte nechat ujít. Recept na guláš z hlívy ústřičné je jednoduchý a rychlý. Hlíva ústřičná nejlepší recept
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ