Pol Sambola
Zapečené palačinky na slano
Červená čočka na zázvoru
Nenáročný a zdravý fazolový salát
Marocký kuskus
Nejlepší guláš z hlívy ústřičné
Slaný cuketový koláč s mozzarellou
Dušená mrkev s česnekovým jogurtem
Recept na domácí pizzu
Zapečené palačinky na slano
Červená čočka na zázvoru
Nenáročný a zdravý fazolový salát
Marocký kuskus
Nejlepší guláš z hlívy ústřičné
Slaný cuketový koláč s mozzarellou
Dušená mrkev s česnekovým jogurtem
Recept na domácí pizzu
Pol Sambola
Pol Sambola je originální jídlo ze Srí Lanky, které se připravuje z kokosu. Pol Sambolu podáváme nejčastěji se srílanskou plackou hoppers, kterou u nás bohužel nenajdete, proto nezbývá, než si nahradit toustovým chlebem nebo bagetou.
Ingredience na Pol Sambola:
- 500 g mletého kokosu
- 6 lžic chilli
- 5 lžic čerstvě vymačkané citrusové šťávy
- 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička čerstvě utřeného česneku
- 1 lžička mletého černého pepře
- sůl
Příprava Pol Sambola:
1. Použijeme-li sušený kokos, nejdříve ho musíme navlhčit vodou nebo mlékem (použila jsem mléko). Kokos nasypeme do misky a po částech přiléváme vodu/mléko, dokud se do kokosu vsakuje. Vhledem k tomu, že nasáknutím tekutiny se zvětší hmotnost kokosu, stačí ho použít méně (asi polovinu).
2. Pak přidáme ostatní přísady a všechno dohromady rozmixujeme (použila jsem ponorný mixer).
3. Nakonec dochutíme solí, případně přídavkem chilli, pepře, česneku či citronové šťávy podle vlastní chuti.
Autor: Lily
Pol Sambola je jídlo pocházející až ze Srí Lanky. Lahodný chod se připravuje z kokosu a podává se se srílanskou plackou hoppers. Pol Sambola je
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ