Pol Sambola

04.01 2017|Bezmasá jídla
Pol Sambola

Pol Sambola je originální jídlo ze Srí Lanky, které se připravuje z kokosu. Pol Sambolu podáváme nejčastěji se srílanskou plackou hoppers, kterou u nás bohužel nenajdete, proto nezbývá, než si nahradit toustovým chlebem nebo bagetou.

Ingredience na Pol Sambola:

  • 500 g mletého kokosu
  • 6 lžic chilli
  • 5 lžic čerstvě vymačkané citrusové šťávy
  • 1 lžička jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička čerstvě utřeného česneku
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • sůl

Příprava Pol Sambola:


1. Použijeme-li sušený kokos, nejdříve ho musíme navlhčit vodou nebo mlékem (použila jsem mléko). Kokos nasypeme do misky a po částech přiléváme vodu/mléko, dokud se do kokosu vsakuje. Vhledem k tomu, že nasáknutím tekutiny se zvětší hmotnost kokosu, stačí ho použít méně (asi polovinu).

2. Pak přidáme ostatní přísady a všechno dohromady rozmixujeme (použila jsem ponorný mixer).

3. Nakonec dochutíme solí, případně přídavkem chilli, pepře, česneku či citronové šťávy podle vlastní chuti.

Autor: Lily

Pol Sambola je jídlo pocházející až ze Srí Lanky. Lahodný chod se připravuje z kokosu a podává se se srílanskou plackou hoppers. Pol Sambola je
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ