Dušená mrkev s česnekovým jogurtem

21.08 2015|Bezmasá jídla
Dušená mrkev s česnekovým jogurtem

Dušená mrkev s česnekovým jogurtem je výborné a zdravé vegetariánské jídlo, které si můžete dát k obědu i k večeři. K dušené mrkvi podáváme čerstvé pečivo.

Ingredience na dušenou mrkev s česnekovým jogurtem:

  • čerstvá mrkev
  • bílý jogurt
  • česnek
  • sůl
  • kurkuma
  • kousek másla

Příprava dušené mrkve s česnekovým jogurtem:


1. Očištěnou mrkev nastrouháme nahrubo.

2. V hlubší pánvi nebo kastrolu zahřejeme kousek másla, přisypeme mrkev a 2-3 minuty osmažíme.

3. Osolíme, okořeníme kurkumou (nebo kari), podlijeme troškou vody a pod pokličkou podusíme doměkka asi 20 minut. Ke konci dušení by měla být všechna voda vydušená.

4. Jogurt promícháme s rozmačkaným česnekem a špetkou soli.

5. Na talíř dáme dušenou mrkev a polijeme ochuceným jogurtem.

Autor: Alena

Dušená mrkev s česnekovým jogurtem je skvělé a zdravé jídlo. Dušenou mrkev ocení hlavně vegetariáni a milovníci bezmasých jídel. Dušenou mrkev si dejte s pečivem
Nejlepší recept

 313 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ