Jogurtová pizza

25.09 2015|Bezmasá jídla
Jogurtová pizza

Jogurtová pizza Margherita je stejně dobrá, jako ta s klasickým těstem. Jogurtové těsto je však vláčnější.

Ingredience na jogurtovou pizzu:

Těsto:
  • 1 kelímek bílého jogurtu (400 ml)
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 vejce
Na povrch:
  • rajčatová passata
  • strouhaná mozzarella
  • bazalka

Příprava jogurtové pizzy:


1. Do mísy vyklopíme jogurt, pořádně vytřeme stěrkou zbytky jogurtu z kelímku, naplníme ho moukou a přisypeme k jogurtu. Přidáme prášek do pečiva, sůl, vejce a důkladně promícháme.

2. Je-li těsto příliš řídké, můžeme přidat trochu mouky. Na dva plechy dáme papír na pečení a potřeme ho olejem. Na každý plech dáme polovinu těsta a rozetřeme ho do obdélníku nebo do oválu. Dobře to jde rukama důkladně potřenýma olejem.

3. Dále už postupujeme podle vlastní chuti. Těsto potřeme rajčatovou passatou, posypeme nastrouhanou mozzarelou a čerstvou bazalkou. Pečeme asi 15 minut při 200°C.

Autor: Miri

Jogurtová pizza Margherita je skvělou ukázkou italské kuchyně. Lahodná a vláčná jogurtová pizza s mozzarelou, rajčatovou passatou a bazalkou
Nejlepší recept

 360 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ