Chřest s holandskou omáčkou

28.02 2015|Teplé předkrmy
Chřest s holandskou omáčkou

Chřest s holandskou omáčkou je mezi předkrmy opravdovou speicalitou. Pokud jste jej ještě nevyzkoušeli, tak to určitě udělejte.

Chřest pro: 4 osoby

Doba přípravy chřestu: 30 minut

Ingredience na chřest s holandskou omáčkou:

  • 600 g chřestu
  • 4 vajíčka
  • 60 g másla
  • 80 ml bílého vína
  • sůl
  • pepř

Jak připravit chřest s holandskou omáčkou:

Chřest umyjeme a odstraníme z něj bílé části na nožičce a oškrábejte z chřestu tvrdé části. Chřest svažte do svazku a vařte jej v vroucí, osolené vodě 10 až 15 minut. Jakmile změknou, vytáhněte je stranou. Mezitím rozšlehejte ručně čtyři žloutky. Přidejte špetku soli. Připravte si horkou lázeň, voda v ní musí být horká, ale nesmí bublat. Vložte kovovou misku se žloutky a pomalu zapracujte máslo metličkou na šlehání. Jakmile bude krém konzistentní, začnětě přilívat víno. Pokračujte, dokud krém nezhoustne. Připravte si chřest na talíř, přelijte ho krémem, opepřete, osolte a chřest s holandskou omáčkou je hotov. Dobrou chuť

Autor: Jad

Chřest s holandskou omáčkou je mezi předkrmy opravdovou speicalitou. Pokud jste jej ještě nevyzkoušeli, tak to určitě udělejte. Chřest s holandskou omáčkou
Nejlepší recept

 332 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ