Jarní závitky v rýžovém papíru

28.03 2015|Teplé předkrmy
Jarní závitky v rýžovém papíru

Kdo má rád čínskou kuchyni, určitě ocení jarní závitky s mletým masem a zeleninou. V kombinaci se sójovou omáčkou jsou opravdu výtečné. Kdo nemá rád sojovku, může zkusit sladkokyselou omáčku.

Ingredience na jarní závitky v rýžovém papíru:

  • 20 plátků rýžového těsta na jarní závitky
  • 250 g mletého masa
  • 3 lžíce ústřicové omáčky
  • 100 g průsvitných nudlí
  • 100 g čínského zelí
  • 50 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • lžička cukru
  • 6 lžíc sojovky

Příprava jarních závitků z rýžového papíru:

Plátky těsta nechte rozmrazit. Nudle namočte na 10 minut do vlážné vody, nechte je okapat a nakrájejte je na 4-5 centimetrů dlouhé kusy. Zelí a mrkev omyjte a nakrájejte na tenké nudličky. Česnek nakrájejte najemno a lehce osmahněte na oleji. Přimíchejte mleté maso a dobře osmahněte. Vmíchejte zelí, mrkev a nudle. Okořeňte ústřicovou omáčkou, cukrem a smažte 3 minuty. Nakonec přidejte sójové klíčky a směs nechte vychladnout. Do každého plátku rýžového těsta dejte dvě lžíce masové směsi, delší strany přehněte a zatočte do závitků. Spoje potřete bílkem, slepte a stiskněte. Jarní závitky osmahněte na oleji dohněda. Podávejte se sojovkou.

Autor: Jada

Jarní závitky v rýžovém papíru. Kdo má rád čínskou kuchyni, určitě ocení jarní závitky s mletým masem a zeleninou. V kombinaci se sójovou omáčkou jsou opravdu výtečné.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ