Bruschetta caprese

28.02 2015|Teplé předkrmy

Bruschetta caprese je recept typický pro Středomoří. Nevyžaduje žádné zvláštní schopnosti ani žádné speciální ingredience. Bruschetta caprese může být skvělým předkrmem, ale i lehkou večeří.

Bruschetta pro: 4 osoby

Doba přípravy bruschetty: 10 minut

Ingredience na bruschettu:

  • 10 malých rajčátek
  • 8 lístků bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 250 g mozzarelly
  • 4 plátky bílého chleba nebo větší veky
  • olivový olej
  • oregáno
  • 12 černých oliv bez pecky

Příprava bruschetty:

Připravte si čtyři plátky bílého chleba, zhruba 2 cm hrubé. Osmažte je na pánvi na olivovém oleji. Jakmile budou opečené mírně dozlatova, potřete je stroužkem česneku, stejně jako klasické topinky. Poté si nakrájejte na drobné kostičky mozzarelu a cherry rajčátka. Smíchejte v misce s olivami. Do směsi natrhejte lístky bazalky. přidejte oregano a olivový olej. Trochu osolte. Vše dobře promíchejte a naneste na bruschetty. Při podávání můete bruschetty ještě trošku pokapat olivovým olejem. Dobrou chuť!

Autor: Jad

Bruschetta caprese. Bruschetta caprese je recept typický pro Středomoří. Nevyžaduje žádné zvláštní schopnosti ani žádné speciální ingredience. Bruschetta caprese
Nejlepší recept

 334 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ