Špenátová roláda se žampiony

08.03 2015|Teplé předkrmy
Špenátová roláda se žampiony

Špenátovou roládu se žampiony si můžete dát na svačinu, k obědu i k večeři. Jednoduchou slanou pochoutkou můžete pohostit i návštěvu.

Špenátová roláda pro 4 osoby

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience na špenátovou roládu se žampiony:

  • 400 g mraženého listového těsta
  • 400 g mraženého listového špenátu
  • 200 g žampionů
  • 80 g tvrdého sýru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 stroužek česneku
  • pepř, sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • hladká mouka na vál


Příprava špenátové rolády se žampiony:

Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na teflonové pánvi na lžíci oleje. V kastrolu na zbylém oleji osmahněte cibulku. Přidejte špenát, ztlumte oheň a špenát krátce poduste. Ochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmíchejte jedno rozšlehané vejce se smetanou a utřený česnek. Směs nechte vyhladnout a pak do ní vmíchejt nastrouhaný sýr. Rozmražené těsto vyválejte na pomoučeném válu na plát silný asi 3 mm. Dvě třetiny z delší strany posypte strouhankou a pokryjte špenátovou nádivkou. Vrch posypte žampiony. Závin zabalte a přendejte na plech vyložený papírem. Roládu potřete rozšlehaným vejcem, posypte sezamovými semínky a pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 8 miut. Pak teplotu zmírněte na 180 stupňů a pečte ještě 15 až 20 minut.

Autor: JaD

Špenátová roláda se žampiony. Špenátovou roládu se žampiony si můžete dát na svačinu, k obědu i k večeři. Jednoduchou slanou pochoutkou můžete pohostit i návštěvu.
Nejlepší recept

 335 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ