Citrony plněné tuňákovým krémem

Citrony plněné tuňákovým krémem

Citrony plněné tuňákovým krémem jsou netradiční a hezky vypadající předkrm, který byste našli nejčastěji na italském stole. Příprava je jednoduchá a rozhodně stojí zato.

Citrony plněné tuňákovým krémem pro: 4 osoby

Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 7 minut

Ingredience na citrony plněné tuňákovým krémem:

  • kapary v octovém nálevu 15 g
  • lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce šťávy z citronu
  • 4 velké citrony
  • 50 g černých a zelených oliv bez pecek
  • 160 g tuňáka v oleji
  • 4 vejce
  • 100 g majonézy

Příprava citronů plněných tuňákovým krémem:

Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a 3 z nich nakrájíme na malé kostičky. Mezitím vezmeme  citrony, uřežeme jim špičku a vydlabeme je, tak abychom uřezané vršky mohli použít jako pokličky. Postupujeme opatrně, abychom při vydlabávání neprotrhli dno citronu. Skořápka musí zůstat celá, protože ji budeme plnit.  Dužninu z citronu a šťávu  si odložíme stranou. Do jiné misky si přichystáme majonézu, na drobno nakrájeného tuňáka a nasekané kapary i olivy. Vše dobře smícháme a přidáme ještě vejce, pažitku, sůl a pepř. Vzniklým krémem naplníme citrony, které přikryjeme a podáváme. Dobrou chuť!

Autor: Jad

Citrony plněné tuňákovým krémem jsou netradiční a hezky vypadající předkrm, který byste našli nejčastěji na italském stole. Citrony plněné tuňákovým krémem
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ