Krevetový koktejl
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
Uzený losos s cherry rajčátky
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Citrony plněné tuňákovým krémem
Plněné mrkve z listového těsta
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
Uzený losos s cherry rajčátky
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Citrony plněné tuňákovým krémem
Plněné mrkve z listového těsta
Krevetový koktejl
Krevetový koktejlje jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i pro ty, kteří v kuchyni příliš nevynikají. Pokrm je vhodný jako předkrm před obědem i večeří.
Krevetový koktejl pro: 4 osoby
Doba přípravy: 20 minutIngredience na krevetový koktejl:
- 400 g větších krevet
- 2 lžičky nasekané petrželky
- 350 g červené italské salsy
- 1 salát
Ingredience na salsu>
- 1 lžíce worchestrové omáčky
- menší čtvrtka malé skleničky koňaku
- 60 ml šlehačky
- 30 g hořčice
- 200 g majonézy
- 80 g kečupu
Příprava krevetového koktejlu
Krevety opláchneme a pokud mají skořápku, tak vyloupeme. Pár jich můžeme nechat s ocásky na ozdobu. Krevety povaříme 2 až3 minuty v osolené vodě. Vodu následně slijeme a krevety necháme vychladnout. Mezitím umyjeme salát. Vnější listy nacháme na vystlání koktejlových skleniček. Vnitřní listy nakrájíme na jemno.Příprava italské červené salsy:
Smíchejte kečup a majonézu. Přidejte koňak, hořčici a na závěř šlehačku. Vše průběžně míchejte, až vznikne konzistentní omáčka. Takto připravenou salsu nechte uležet v ledničce alespoň hodinu.
Do připravené a vychlazené salsy vmícháme krevety. Skleničky vysteleme většími listy salátu. Na salát dáme krevety se salsou. Na závěr posypeme jemně nasekanou petrželkou. Můžeme přizdobit plátkem citrónu. Podáváme s čerstvou bagetkou.
Autor: Jad
Krevetový koktejl. Krevetový koktejlje jeden z nejznámějších předkrmů, který je oblíbený nejen v Itálii. Následující recept je jednoduchý a rychlý, tudíž praktický i
Nejlepší recept
348
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ