Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
Kanapky s uzeným lososem - předkrm, na který nedáte dopustit
Krevetový koktejl
Uzený losos s cherry rajčátky
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Citrony plněné tuňákovým krémem
Kanapky s uzeným lososem - předkrm, na který nedáte dopustit
Krevetový koktejl
Uzený losos s cherry rajčátky
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Citrony plněné tuňákovým krémem
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela dodržovat dietu, která se musela obejít bez vařenéh masa.
Hovězí carpaccio s rukolou pro 4 osoby:
Doba přípravy: 15 minutIngredience na hovězí carpaccio:
- 400 g hovězí svíčkové
- 100 g strouhaného parmezánu
- 100 g rukoly
- šťáva ze 2 citronů
- 100 ml olivového oleje
- kapari
- pepř
- sůl
Příprava hovězího carpaccia:
Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme zálivku. Svíčkovou nakrájíme na velmi jemné plátky, případně maso ještě rozklepeme přes igelitový sáček. Rozdělíme jej na čtyři talíře. Přelijeme zálivkou. Na každé jídlo rozdělíme lístky rukoly a parmezánu. Můžeme ozdobit plátkem citronu. Podáváme s bagetkou nebo toastem. Dobrou chuť!Autor: Jad
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem. Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio
Nejlepší recept
320
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ