Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio vynalezl Giuseppe Capriani v roce 1950, kdy jej servíroval během výstavy obrazů autora Vittoria Carpaccia. Na oslavě byla také hraběnka Amalia Nani Mocenigo, která musela dodržovat dietu, která se musela obejít bez vařenéh masa.

Hovězí carpaccio s rukolou  pro 4 osoby:

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience na hovězí carpaccio:

  • 400 g hovězí svíčkové
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 100 g rukoly
  • šťáva ze 2 citronů
  • 100 ml olivového oleje
  • kapari
  • pepř
  • sůl

Příprava hovězího carpaccia:

Z citronové šťávy, oleje, soli a pepře si připravíme zálivku. Svíčkovou nakrájíme na velmi jemné plátky, případně maso ještě rozklepeme přes igelitový sáček. Rozdělíme jej na čtyři talíře. Přelijeme zálivkou. Na každé jídlo rozdělíme lístky rukoly a parmezánu. Můžeme ozdobit plátkem citronu. Podáváme s bagetkou nebo toastem. Dobrou chuť!

Autor: Jad


 

Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem. Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem je rychlé a jednoduché jídlo, které nevyžaduje žádné speciální úpravy. Carpaccio
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ