Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Uzený losos s cherry rajčátky
Krevetový koktejl
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
Citrony plněné tuňákovým krémem
Plněné mrkve z listového těsta
Tapas: Připravte si vynikající marinované olivy
Melounový salát se šunkou a mozzarelou
Uzený losos s cherry rajčátky
Krevetový koktejl
Hovězí carpaccio s rukolou a parmezánem
Citrony plněné tuňákovým krémem
Plněné mrkve z listového těsta
Tapas: Připravte si vynikající marinované olivy
Melounový salát se šunkou a mozzarelou
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm

Prosciutto crudo s artyčoky je opět jednoduchý a na přípravu velmi rychlý předkrm. Pokud jste milovníky italské kuchyně, jak pro vás prosciutto s artyčoky to pravé.
Prosciutto crudo s artyčoky pro 2 osoby:
Doba přípravy: 30 minutDoba pečení: 30 minut
Ingredience na prosciutto crudo s artyčoky:
- 8 artyčoků
- 100 gramů prosciutta
- 100 gramů grisinů (italské tyčinky)
- 80 gramů másla
- 1 lžička mouky
- 1 dl smetany
- 1/4 litru mléka
- šťáva z jednoho citrónu
- sůl
- pepř
Příprava prosciutta crudo s artyčoky:
Připravte bešamel. V hrnci roztopte 20 gramů másla, jakmile zrůžoví, přidejte mouku a dobře míchejte. Nechte na ohni tak dlouho, dokud nebude mít světle hnědou barvu. Přidejte teplé mléko a špetku soli. Krém vařte na mírném ohni tak, abyste vytvořili jemný krém bez hrudek. Poté stáhněte z ohně, nechte ochladit a přidejte šlehačku. Do osolené vroucí vody přidejte citrónovou šťávu a vařte v ní artyčoky. Poté slejte vodu a přidejte k artyčokům trochu másla. Osolte a opepřete. Takto nachystané artyčoky zalijte krémem a nechte zcela vychladnout. Poté nachystejte do mističek. Podáváme s prosciuttem a grissiny. Dobrou chuť!Autor: Jad
Foto:
Prosciutto crudo s artyčoky jako předkrm
Nejlepší recept
321
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ