Pstruh na bazalce

Pstruh na bazalce

Pstruh na bazalce je jednoduchý recept na klasickou českou rybu. Příprava pstruha na bazalce je rychlá a výsledek velmi chutný. Pstruha podáváme s chlebem nebo bramborem.

Ingredience na pstruha na bazalce:

  • 4 pstruzi
  • sůl
  • drcený kmín
  • máslo
  • čerstvá bazalka
  • petrželka a oregano
  • kousek libovější anglické slaniny

Příprava pstruha na bazalce:


1. Ryby omyjeme, osušíme a na jedné straně každé ryby uděláme ostrým nožem čtyři hlubší zářezy.

2. Pstruhy zevnitř osolíme a okmínujeme a do břišní dutiny vložíme po snítce petrželky, oregana a bazalky. K bylinkám vložíme kousek másla.

3. Do každého zářezu na rybě zasuneme kousek slaniny s listem bazalky.

4. Ryby naskládáme do pekáče vymazaného máslem, osolíme, okmínujeme, a na každou položíme malý kousek másla.

5. Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme 20 minut.

Autor: Anežka

Pstruh na bazalce je jednoduchý a chutný recept. K přípravě pstruha budete potřebovat pouze koření a kousek anglické slaniny. Pstruh na bazalce
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ