Pečený kapr na paprice v troubě

Kdo by neměl rád kapra, takovou klasiku. Standardně jej jíme všichni alespoň na Vánoce. Je to ovšem škoda, protože kapr je chutná a zdravá ryba. Zkuste jej třeba pečeného v troubě na paprice.

Ingredience na pečeného kapra v troubě:

Pro 2 až 5 osob
233 kcal na 100 g
60 min.
  • 2-5 porcí kapra
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 600 g brambor
  • sůl
  • mletý pepř
  • 250 ml smetany na vaření
  • olej

Příprava kapra na paprice pečeného v troubě:


1. Osušené porce kapra osolíme, opepříme, očesnekujeme a necháme 1-2 hodiny uležet. Brambory uvaříme ve slupce. Papriky nakrájíme na proužky, cibule na hrubší půlkolečka nebo čtvrtkolečka.

2. Na rozpáleném oleji krátce opečeme kousky ryby z obou stran a naskládáme do pekáče. Ve výpeku na pánvi chvíli posmažíme cibuli s paprikami a pak tuto směs urovnáme na kapra v pekáči. Zaskládáme kolečky oloupaných brambor, osolíme je a zalijeme smetanou.

3. Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a 30 minut pečeme.




Autor: Jana

Pečený kapr na paprice v troubě. Kdo by neměl rád kapra, takovou klasiku. Standardně jej jíme všichni alespoň na Vánoce. Je to ovšem škoda, protože kapr je chutná a zdravá ryba.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ