Výroba domácí tortilly

25.08 2015|Přílohy
Výroba domácí tortilly

Mexická kuchyně patří k mým nejoblíbenějším. Tortilly kupované v obchodě mi nikdy moc nechutnaly. Divně smrdí a rychle se kazí, proto jsem se rozhodla vyzkoušet recept na domácí tortilly.

Ingredience na výrobu domácích tortill:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hrnku vlažné vody
  • 60 g sádla

Výroba domácích tortil:


1. Při výrobě tortill postupujeme jako při přípravě kteréhokoliv těsta. Mouku smícháme se solí a sádlem a postupně přiléváme vodu, dokud se nám nepodaří z hmoty zpracovat tuhé a hladké těsto.

2. Těsto rozdělíme na 8 až 10 kousků. Z každého kousku uděláme kuličku, ze které vyválíme tenkou tortillu.

3. Tortilly smažíme na suché pánvi.

Autor: Mia

Výroba domácích tortil je jednoduchá a velmi rychlá, navíc výsledek je mnohem lepší než u tortill z obchodu. Pro výrobu domácích tortill budete
Nejlepší recept

 315 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ