Francouzské croissanty s řeckým jogurtem
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Italská focaccia
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem
Výroba domácí tortilly
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Špenátové muffiny s kozím sýrem
Dýně hokaido zapečená s parmazánem
Pečené čínské zelí - skvělá příloha k masu
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Italská focaccia
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem
Výroba domácí tortilly
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Špenátové muffiny s kozím sýrem
Dýně hokaido zapečená s parmazánem
Pečené čínské zelí - skvělá příloha k masu
Francouzské croissanty s řeckým jogurtem

Není žádný tajemstvím, že francouzské croissanty jsou dost kalorickým pečivem. Proto jsme pro vás dnes připravili zdravější variantu croissantů s řeckým jogurtem. Nebojte se, jsou stejně dobré, ne li víc.
Ingredience na corissanty:
- 10 g čerstvého droždí
- 100 ml vody
- 320 g hladké mouky
- 120 g řeckého jogurtu
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- 110 g másla
- 1 vejce
- 1-2 lžíce mléka
Příprava croissantů:
1. Rozpusťte droždí v 50 ml teplé vody. Přidejte prosátou mouku, jogurt, cukr a sůl. Za postupného přidávání zbývající teplé vody vymíchejte těsto.
2. Do výsledného těsta přidejte 30 gramů rozpuštěného másla a znovu důkladně promíchejte. Nechte kynout na teplém místě asi hodinu.
3. Těsto položte na pomoučený vál a zapracujte do něj zbytek změklého másla.
4. Těsto vyválejte do válečku a pak z něj udělejte šneka, kterého schovejte v lednici na 30 minut.
5. Poté těsto vyválejte do tloušťky 0,5 cm, vyřežte z něj trojúhelníky a stočte je do croissantů.
6. Croissanty položte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem s mlékem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut.
Autor: Liv
Croissanty s řeckým jogurtem. Není žádný tajemstvím, že francouzské croissanty jsou dost kalorickým pečivem. Proto jsme pro vás dnes připravili zdravější variantu croissantů s řeckým jogurtem
Nejlepší recept
335
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ