Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty

06.06 2016|Přílohy
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty

Populární italský koláč focaccia se dá připravovat v různých variantách. Dnes si vyzkoušíme focaccio s cibulí a rajčaty. Focaccia se dá použít jako příloha k masu, salátům, na svačinu nebo i jako hlavních chod.

Ingredience na focacciu s cibulí a rajčaty:

  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 2 špetky cukru
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 3 šálky mouky
  • 4 červené cibule
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 5 lžic balzamikového octu
  • 5 lžic semen fenyklu
  • 9 cherry rajčátek
  • mořská sůl podle chuti

Příprava focacci s cibulí a rajčaty:


1. Smíchejte kvasnice, cukru, 2,5 lžíce oleje a 300 ml teplé vody. Nechte na teplém místě 5 minut.

2. Do mouky přidejte jednu lžičku soli. Ve středu udělejte důlek a nalijte do něj směs z kvasnic. Poté vypracujte hladké a pružné těsto.

3. Těsto položte do mísy vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte hodinu uležet.

4. Na pánvi zahřejte zbývající olej. Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji osmahněte dozlatova. Přidejte hnědý cukr a ocet a duste dalších 7-10 minut. Poté sundejte z plamene.

5. Těsto si přesuňte na pomoučený vál a hněťte jej 2 minuty.

6. Vyválejte jej do obdélníkového tvaru a rovnoměrně pokryjte cibulovou směsí. Posypte semeny kopru.

7. Těsto přeneste na plech vymazaný olivovým olejem. Přikryjte vlhkou utěrkou a dejte na teplé místo nakynout na 20 minut.

8. Předehřejte troubu na 200 stupňů. Prstem udělejte do těsta důlky a do nich umístěte půlky cherry rajčátek. Potřete olejem a posypte solí.

9. Pečte 20-25 minut doměkka.

Autor: Lil

Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty. Populární italský koláč focaccia se dá připravovat v různých variantách. Dnes si vyzkoušíme focaccio s cibulí a rajčaty. Focaccia
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ