Dýně hokaido zapečená s parmazánem

09.02 2017|Přílohy
Dýně hokaido zapečená s parmazánem

Pokud jste unaveni z tradičních příloh, máme pro vás typ na pečenou dýni hokaido s parmazánem. Zapečená dýně se hodí jako příloha k jakémukoliv masu.

Ingredience na pečenou dýni hokaido:

  • 100 g parmazánu
  • 1,5 lžičky libečku
  • 1 dýně hokaido
  • 1 lžička soli
  • 4-5 lžiček olivového oleje

Příprava pečené dýně hokaido:


1. Středně velkou dýni hokaido omyjeme, okrájíme konce, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na měsíčky. Čím budou hrubší, tím budeme déle péct. Slupku neloupeme.

2. V mističce si rozmícháme olivový olej se solí a sušeným libečkem. Parmazán jemně nastrouháme.

3. Na plech poklademe dýni, potřeme ochuceným olejem a posypeme sýrem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dokud není dýně měkká.

Autor: Liv

Zapečená dýně typu hokaido s parmazánem a libečkem je skvělou přílohou k masu všeho typu. Pečená dýně hokaido je v kombinaci s parmazánem
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ