Italská focaccia
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem
Výroba domácí tortilly
Chapati
Domácí výroba kysaného zelí
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Francouzské croissanty s řeckým jogurtem
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Špenátové muffiny s kozím sýrem
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem
Výroba domácí tortilly
Chapati
Domácí výroba kysaného zelí
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Francouzské croissanty s řeckým jogurtem
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Špenátové muffiny s kozím sýrem
Italská focaccia

Dnes zavítáme do Itálie. Italská kuchyně, to nejsou jen špagety a pizza. Správná Itálie voní čerstvými bylinkami a pravým parmezánem. Vyzkoušejte italský chléb focaccia. Focaccia je vynikající samotná, s prosciuttem nebo plátkem sýra, popřípadě jako příloha k italským zeleninovým pokrmům.
Ingredience na focacciu:
- 1 kg hladké mouky
- 8 lžic panenského olivového oleje
- 60 g kvasnic
- 400-500 ml vlažné vody nebo mléka
- špetka cukru
- sůl
- 2 hrsti černých oliv, rozpůlených
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 50 g sušených rajčat, nakrájených na kousky
- trochu oleje na potření plechu a zakápnutí placek
Focaccia a její příprava:
Z větší části vlažné vody nebo mléka, špetky cukru a rozdrobených kvasnic udělejte kvásek a nechte ho na teplém místě vzejít. Do proseté mouky vlijte vykynuté droždí, olej a sůl. Podle potřeby dolijte zbylé mléko. Na vále propracujte hladké a pružné těsto, které se nelepí na ruce a utvořte z něj bochánek, který uhlaďte mokrýma rukama. Přendejte do mísy, přikryjte vlhkou čistou utěrkou a nechte v teple kynout asi hodinu. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho rychle propracujte a rozdělte na 4 stejné díly. Vytvarujte vyšší placky a nechte ještě chvíli nakynout. Do focacci udělejte prstem několik důlků a zatlačte do nich olivy, kousky sušených rajčat a malé snítky tymiánu. Placky přendejte na olejem potřený plech. Zakapejte je zbytkem oleje a pečte v dobře předehřáté troubě při 200 stupních asi 20-25 minut dozlatova. Nejlépe chutnají ještě teplé, ihned po upečení.Autor: Liv
Italská focaccia. Vyzkoušejte italský chléb focaccia. Focaccia je vynikající samotná, s prosciuttem nebo plátkem sýra, popřípadě jako příloha k italským zeleninovým pokrmům.
Nejlepší recept
332
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ