Gratinované brambory se smetanou a parmezánem
Výroba domácí tortilly
Chapati
Domácí výroba kysaného zelí
Nadýchané domácí croissanty
Italská focaccia
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Francouzské croissanty s řeckým jogurtem
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Výroba domácí tortilly
Chapati
Domácí výroba kysaného zelí
Nadýchané domácí croissanty
Italská focaccia
Domácí tortilly z kukuřičné a pšeničné mouky
Francouzské croissanty s řeckým jogurtem
Pravá italská focaccia s cibulí a rajčaty
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem

Recept na gratinované brambory se smetanou a parmezánem patří k světové nejpopulárnějším receptům na brambory. Lahodná kombinace chutí se skvěle hodí k jakémukoliv masu.
Ingredience na gratinované brambory se smetanou a parmezánem:
- 500 g brambor
- 2 g tymiánu
- 200 g mléka
- 30 g parmazánu
- 12 g česneku
- 1 bobkový list
- 2 x 10 g másla
- 10 g pórku
- 60 g smetany na šlehání
- 5 g petržele
- 0,2 g muškátového oříšku
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Příprava gratinovaných brambor se smetanou:
1. Dno pekáče potřete máslem a nechte ležet v chladničce. Oloupejte česnek a nasekejte jej na jemno.
2. V hrnci smíchejte mléko, muškátový oříšek, bobkový list, 1/3 česneku, tymián, petržel (pár lístků nechte na ozdobu) a pórek. Přiveďte k varu, poté odstraňte z plamene a nechte 10 minut stát.
3. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky o tloušťce 3 mm. Do pekáče s máslem dejte vrstvu brambor, osolte, opepřete a posypte malým množstvím česneku. Opakujte až do té doby, než vám skončí zásoba brambor.
4. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Přidejte do mléka smetanu a zamíchejte. Směs opatrně nalijte do pečící misky tak, aby skončila v rovině s bramborami. Pečte v troubě asi 40 minut.
5. Na jemném struhadle nastrouhejte parmazán. Vyjměte formu z trouby, posypte parmazánem a pečte při 200 stupních zhruba 7 minut dozlatova.
6. Vyjměte z trouby, nechte deset minut odstát a podávejte ozdobené petrželkou.
Autor: Jad
Gratinované brambory se smetanou a parmezánem. Recept na gratinované brambory se smetanou a parmezánem patří k světové nejpopulárnějším receptům na brambory.
Nejlepší recept
331
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ