Slaný americký koláč

15.08 2015|Předkrmy
Slaný americký koláč

Slaný americký koláč vám přinášíme ve dvou variantách - s tuňákem a rajčaty a se hermelínem, kapií a ořechy. Slaný koláč se hodí jako předkrm i jako svačinka.

Ingredience na slaný americký koláč:

Těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 140 g másla nebo sádla
  • 6 lžic studené vody
  • sůl
  • vejce na potření
  • mouka na vál
Náplň č.1:
  • 130 g tuňáka z konzervy
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • hrst bazalkových lístků
Náplň č.2:
  • 2 hermelíny
  • 4 lžíce řezů nakládané červené kapie
  • kousek pórku
  • hrst sekaných jader ořechů

Příprava slaného amerického koláče:


1. Do prosáté osolené mouky zamícháme ztuhlý tuk (použila jsem heru) nakrájený na kousky. V mouce utvoříme důlek a vlijeme do něj studenou vodu.

2. Vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 30 minut do ledničky. Rozleželé těsto rozdělíme na dvě části a rozválíme je na pomoučeném válu podle velikosti zapékací misky nebo koláčové formy.

3. Jednu část rozložíme do formy a poklademe vrstvou rozdrobeného tuňáka. Překryjeme vrstvou nakrájených rajčat a cibule, posypeme lístky bazalky a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje pevně stiskneme a povrch potřeme vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 25 - 30 minut do zezlátnutí povrchu.

4. Druhá varianta náplně: hermelíny nakrájíme na plátky a rozložíme na první část těsta. Posypeme kapií, pokrájeným pórkem a ořechy. Přikryjeme druhou částí těsta.

Autor: Sára

Slaný americký koláč vám přinášíme ve dvou variantách - s tuňákem a rajčaty a se hermelínem, kapií a ořechy. Slaný koláč se hodí jako předkrm i jako svačinka. Slaný americký koláč
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ